2
Haziran
2024
Pazar
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

19 Mayıs coşkusu tüm ilçeyi sardı

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bahçelievler’de düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.

Bahçelievler Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenlere Bahçelievler Şehit Stadyumunda devam edildi.

İlçe Kaymakamı Turhan AYVAZ, Belediye Başkanı Osman DEVELİOĞLU ve Garnizon Komutanı Binbaşı İrfan GÜRSU’nun katılımıyla başlayan törene çok sayıda vatandaş da izleyici olarak katıldı.

Kaymakam Turhan Ayvaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da genlere hitaben bir konuşma yaptı. Develioğlu konuşmasında; “ Sevgili gençler, bugün sizlerin günü. Bu ülke size emanet. Bu ülkenin geleceğinde sizler varsınız. Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu ülkenin toprakları ve bu bayrak size emanet. Geçmişte Atalarımızın Milli Mücadelemiz sırasında cephede verdikleri savaşı, siz gençler artık; teknoloji, bilim, kültür ve sanat alanında okuyarak ve kendinizi geliştirerek en üst seviyede ülkemizi temsil ederek vereceksiniz. Sizler daha iyi şartlarda, tarihine ve kültürüne sahip çıkarak bu vatanı gelecek nesillere devrederseniz atalarımıza olan borcumuzu da ödemiş olursunuz” dedi.

Daha sonra çeşitli okullardan törene katılan öğrenciler resmi geçit töreninden sonra sundukları birbirinden güzel gösterilerle Bahçelievler stadyumu’nu dolduran vatandaşlara coşkulu anlar yaşattılar.

Yurtta Sulh Cihanda Sulh, Halk oyunları, Karadeniz Dalgası, Ne Mutlu Türküm Diyene isimli gösterilerin sergilendiği törenlerde ayrıca liseli gençlerin sunduğu jimnastik akrobasi gösterileri de izleyicilerden çokça alkış aldı

Mustafa Holoğlu-Kenthaber/Bahçelievler
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 12:10:18
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 12:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?