18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

AB Projesi'ne Haliç Üniversitesi'nden destek

Avrupa Birliği Sosyal Fonları'ndan 17 Aralık tarihinden sonra ilk kez fon almayı başaran Bahçelievler Belediyesi’ne Haliç Üniversitesi’nden geldi.

Proje kapsamında daha önce Marmara Üniversitesi Nihad Sayar Eğitim Vakfı ve Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) ile işbirliği yapan Bahçelievler Belediyesi, şimdi de Haliç Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Haliç Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HÜSEM) Müdürü Prof. Dr. Sinan Artan, arasında yapılan imza protokolü, Proje Direktörü Dr. Salim Atay’ın da katılımıyla belediye binasında gerçekleşti.

Belediye, Üniversite ve reel sektör işbirliği ile düz lise mezunu işsiz gençleri meslek sahibi yapmayı amaçlayan AB destekli projeye, böylece ikinci üniversite olarak Haliç Üniversitesi de katılmış oldu.

İmza töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Geçtiğimiz günlerde başlayan işsiz lise mezunu gençlerimizi iş sahibi yapmayı amaçlayan projemize Haliç Üniversitemizin de dahil olarak eğitim desteği verecek olması yeni bir ivme katacaktır. Ülkemizdeki en önemli ihtiyaçlardan biri olan promosyon ürünleri satış ve pazarlaması ile bilgisayarlı muhasebe dalındaki ara eleman açığına katkı sağlayacak kurslarımızı bitiren gençlerimizin gelir seviyeleri de Türkiye standartlarının da üzerinde olacaktır" dedi.

Projeye Haliç Üniversitesi adına imza koyan Haliç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Artan ise, "Bu fevkalade anlamlı ve hayırlı projeye öncülük eden belediyemizi kutluyorum. Gençlerimize gerek meslek edindirme bağlamında, gerekse iş kurmaları bağlamında sağlanan bu projeye bizler de bundan böyle Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HÜSEM) olarak eğitim vererek bu çorbada bizim de tuzumuz olmasını arzu ettik. Üniversitemize bu onuru verdikleri için Belediye Başkanımız Osman Develioğlu’na Rektörlüğümüz, Üniversite Mütevelli Heyetimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kurumlar arasında imzalanan protokol ile AB Aktif İşgücü Projesi kapsamında eğitim almaya hak kazanan kursiyerler, Haliç Üniversitesi’nin zengin alt yapı imkanlarından da yararlanarak Sürekli Eğitim Merkezi’nin modern bilgisayar laboratuarlarında üniversite öğretim görevlileri tarafından verilecek Bilgisayarlı Muhasebe eğitimi alacaklar.

Mustafa HOLOĞLU
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 16:56:09
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 17:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?