20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bahçelievler kışa hazır

Bahçelievler Belediye Başkanlığı, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri karakış için hazırlıklarını yaptı. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Ekiplerimiz için makine parkımız, insan gücümüz, buz, don olayları için tuz malzememizle birlikte hazır. Vatandaşlarımızın özellikle sağlık, güvenlik gibi ulaşımda öncelikli yol ve caddelerini açık tutacağız. Halkımızın trafiğe çıkarken, kar şartlarına hazırlıklı olmasını istiyoruz. Don ve buzlanmalara karşı özellikle üst geçitlerin tuzlanmasına da özen göstereceğiz” dedi.

Öte yandan yetkililer vatandaşların can ve mal emniyeti açısından “soba zehirlenmelerine” karşı sobalardan yayılan karbonmonoksit gazından kaynaklanan zehirlenmelere dikkat çekti. Özellikle geceleri yatmadan önce, sobaların söndürülmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca vatandaşların hava şartlarından dolayı, Belediyenin 0212 441 94 52-53 no’lu telefonlarını 24 saat boyunca gece-gündüz arayabileceklerin bildirildi.

Bacaların temizliği

Baca bakım ve temizliği, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Yılda ortalama 1100 civarında bacalardan kaynaklanan yangınlar meydana gelmektedir.
Bu yangın ve ayrıca zehirlenmelerin oluş nedeni, ısınma kazanı yakma esaslarını bilmemek ve kış mevsimine girmeden ve mevsim içerisinde baca kontrolünü yapmamaktadır. Diğer
taraftan periyodik temizliği yapılmayan bacalardan çıkan duman, hava kirliliğine de sebebiyet vermektedir.

Kış mevsiminde her an yangın ve zehirlenme olayı yaşamamız için baca temizlik ve bakımını yaptırmanızın yanı sıra aşağıda belirtilen hususlara uyulması da çok önemlidir.

- Boru ve baca üzerinde herhangi bir yarık veya çatlak olmamalı

- Soba bacanızdan en az 1 metre, en fazla 1.5 metre uzakta olmalı.

- Bacalarda fazla dirsekten kaçınılmalı.

- Soba borusu baca içine fazla sokulmamalı. Boru bacayı daraltmamalı.

- Sobanın dirsek ve boru ekleme yerleri ve baca giriş ağzı hava sızdırmasız olmalı.

- Baca tesisatı TSE standartlarını sağlamalı ve her kazan için ayrı bir baca kullanılmalıdır.

- Soba ve şofben boruları kazan ve bacalarına bağlanmamalıdır.

- Bacalar komşu yüksek binanın etkisiyle baca çekişini azaltmamak için mümkünse bu binalardan en az 6 metre uzaklıkta bulunacak ve ait olduğu bina mahyasının en az 0.8 metre üzerine kadar çıkarılacaktır.

- Sıvı ve katı yakıtlı kazanların bacalarının altında bir kurum temizleme menfezi bulunacak ve yılda en az 2 kez yetkili kişilere temizletilecektir. Bacaların temizliğinden bina sahip ve yöneticisi sorumludur.

Bilgi İçin Çevre Koruma Müdürlüğü

Tel : 0 212 652 13 20 - 0 212 652 07 27 / 135



 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:25:55
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 10:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?