17
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bahçelievler'de su baskını: 3 ölü

Bahçelievler’de, bahçe duvarı çöken binanın bodrum katına yağmur suyu dolması sonucu 3 çocuk öldü, anne yaralı kurtarıldı. Olayda 3 çocuğunu kaybeden baba Abdülrezzak Şengör’ün Silvan’da olduğu öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında Şengör ailesinin yakınları, çekilen güvenlik şeridini aşarak içeriye girmeye çalıştı.

İtfaiye ekiplerine tepki gösteren ailenin yakınları, polislerle de tartıştı. Öte yandan, bazı görgü şahitleri, alt kısmı toprak olan ve yağmur nedeniyle yumuşayan bahçe duvarının, bitişiğine park etmeye çalışan bir minibüsün manevrasından sonra çöktüğünü iddia ettiler.

Soğanlı Mahallesi Çavuşbaşı Caddesi Öner Sokak’taki 4 katlı binanın bahçe duvarı aniden çöktü. Bahçe duvarının, bodrum katın duvar ve penceresine doğru yıkılması sonucu, yağmur nedeniyle sokakta biriken su içeri dolmaya başladı. Bodrum katta oturan Şengör ailesi, suların yükseldiği dairede mahsur kaldı.

ÜÇ ÇOCUK KURTARILAMADI

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. İş makinelerinin de yardımıyla çalışma başlatan itfaiye ekipleri, boğulmamak için dairenin banyo penceresine yaklaşan anne Hızna Şengör’ü kurtardı. Kırık nedeniyle bacağının alçıda olduğu belirtilen Hızna Şengör, ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Onuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Su tahliye çalışmalarını sürdüren ekipler, olay sırasında dışarıya çıkmayı başaramayan Yıldız (15) ve İbrahim (3) ile 4 aylık Oktay Şengör kardeşlerin cesetlerine ulaştı. Yıldız ve Oktay Şengör’ün cesetleri Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi morguna, İbrahim Şengör’ün cesedi ise Bakırköy Dr. Sadi Onuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayda 3 çocuğunu kaybeden baba Abdülrezzak Şengör’ün Silvan’da olduğu öğrenildi.

‘MİNİBÜS NEDEN OLDU’ İDDİASI

Bu arada, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında Şengör ailesinin yakınları, çekilen güvenlik şeridini aşarak içeriye girmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerine tepki gösteren ailenin yakınları, polislerle de tartıştı.

Öte yandan, bazı görgü şahitleri, alt kısmı toprak olan ve yağmur nedeniyle yumuşayan bahçe duvarının, bitişiğine park etmeye çalışan bir minibüsün manevrasından sonra çöktüğünü iddia ettiler.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 23:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?