17
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bahçelievler'e AB fonu

Bahçelievler Belediyesi Avrupa Birliği Sosyal Fonlarından yararlanacak. AB’den 240 bin Euro’luk fon almaya hak kazanan Bahçelievler Belediyesi, bu parayla işsiz gençleri meslek sahibi yapacak olan projesini hayata geçirecek.

Bahçelievler Belediyesi ile Marmara Üniversitesi Nihad Sayar Eğitim Vakfı ve Promotürk’ün (Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği) ortak projesi olan bu proje, yüzlerce başvuru arasından seçildi.

Bahçelievler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Aylar süren sıkı bir çalışmayla hazırlayarak AB Aktif İşgücü Fırsatlar Fonu'na sunduğumuz projemizin, kabul edilmesi bizleri son derece mutlu etti. Bundan böyle de ilçemiz ve ülkemiz yararına olacak projeler hazırlayarak, AB fonlarını kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

'Balık vermek yerine, balık tutmayı öğreteceğiz'

AB fonundan hibe olarak aldıkları 240 bin Euro ile 200 gence balık vermek yerine, onlara balık tutmayı öğretmeyi amaçladıklarını belirten Develioğlu, şunları söyledi:

"Eğitimleri sonunda diplomalarını alan gençlerimizin tamamını reel sektör işbirliği ile meslek sahibi yaparak işe yerleştireceğiz. Bu projenin AB’den tarih aldıktan sonra gerçekleşmesi bizim için onur kaynağı oldu.” 

Proje imza törenine Marmara Üniversitesi Nihad Sayar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cemal İbiş, Promotürk Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Yetkin, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bahçelievler İlçe Başkanı Fikret Erdem, AKP İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İŞKUR İstanbul Bölge Müdürü Osman Kansak ve Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz da katıldı.

Projenin içeriği

Proje kapsamında, bölgedeki düz lise mezunu işsiz gençlerin meslek sahibi yapılması planlanıyor. Promosyon ürünleri imalatçılarına yönelik içerikte eğitim verilecek olan adaylar, yine proje kapsamında kurulacak olan “Kariyer Merkezi” aracılığıyla ilgili işletmelerde istihdam edilecek.

Gençlere MÜ Nihad Sayar Vakfınca yoğun “romosyon Ürünleri Pazarlama Satış Elemanı”  ve “Bilgisayar Destekli ön Muhasebe Elemanı” eğitimleri verilecek. Mesleki Eğitim programlarını başarıyla bitiren katılımcılar, proje kapsamında açılan Kariyer Merkezi aracılığı ve Reel Sektör Temsilcisi ortak Promotürk Derneği'nin kendi üyeleri ve sektöre yönelik yapacağı faaliyetler ile işe yerleştirilecek. Projenin, 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerden, eğitim ve staj süresince hiçbir ücret alınmayacağı gibi günlük yol masrafları ve iaşe giderleri de yine proje kapsamında karşılanacak. Gençlerin mesleki eğitimler sonucunda sektörde aranan nitelikli elemana dönüşmesi, hem kişisel gelişimlerini sağlayacak hem de bu gelişim öncelikle aileleri daha sonrada sosyal çevrelerine olumlu yansıyacak. Bu faaliyetin başarısı ile Yerel Yönetim, Devlet Üniversitesi ve Reel Sektör Temsilcisi bir Dernek, AB tarafından desteklenen bir sosyal toplum projesinde ortak çalışma ile somut faydalar üreterek bir örnek oluşturacaktır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 14:03:58
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 15:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?