18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkan'den temizlik dersi

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Temiz Çevre-Temiz Toplum Kampanyası” kapsamında, ilköğretim öğrencilerine ders verdi. Bahçelievler’de bulunan bütün okullarda kampanya çerçevesinde eş zamanlı olarak üçüncü ders saatinde “Temiz Çevre-Temiz Toplum” konusu işlendi.

Her sınıfta Osman Develioğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu imzalı çevre ve temizlik konulu bir metin okundu.

Kampanyanın başlaması dolayısıyla Osman Develioğlu, Kumport İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. 4. ve 6. sınıfları gezen Develioğlu, öğrencilere çevre temizliğinin önemini anlattı.

Kampanyada en büyük desteği öğretmen ve öğrencilerden beklediklerini belirten Başkan Osman Devlelioğlu, öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Evinize gittiğinizde, ailenize, yakınlarınıza, komşularınıza dinlediklerinizi anlatın. Bizim en büyük sıkıntımız çöp toplama saatleriyle ilgili. Eğer çöpler, toplama saatlerinde sokaklara çıkartılırsa, daha temiz bir çevreye kavuşuruz. Her sokağın çöp toplama günü ve saati var. Buna uyulması çok önemli. Çevremiz ne kadar temiz olursa, o kadar sağlıklı ortamı yakalarız.”

Osman Develioğlu, sınıf ziyaretleri sırasında öğrencilerle de sohbet ederek, çevre temizliğine ilişkin çeşitli sorular sordu.

‘’Temiz çevre temiz toplum’’ kampanyası çerçevesinde yarın da halkın katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Ayrıca okullarda öğrenciler okul içi ve çevresinde öğretmenlerinin denetiminde çevre temizliği yapacaklar. Kampanya süresince vatandaşlara broşürler ve çöp poşetleri dağıtılacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 10:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gözde ışık IP: 88.231.7.xxx Tarih : 9.12.2007 15:54:14

bence çok güzel we bir proje hemde dersime yardımcı oldu