2
Haziran
2024
Pazar
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkanlar da şiir okur

Üstad Necip Fazıl Kısakürek, doğumunun 101, vefatının 22. yılında Bahçelievler Belediyesi tarafından kendi ismini taşıyan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı…

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Karabulut, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fikret Erdem’in de katıldığı anma Programında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Başkan Yardımcıları Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okudular.

Büyük üstadı bu yıl farklı bir formatta anarak sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Belediyecilik sadece fen işleriyle ve alt yapıyla uğraşmak değildir, Sosyal Belediyeciliğin üst kurumları olarak kültüre ve sanata da yatırımlar yapmalıyız. İşte şimdi bunun bir örneği olarak ben ve ekibim, şiirlerini okuyarak üstadı değişik bir formatta anmanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizin yetiştirdiği büyük fikir ve edebiyat insanı olan üstadın gençliğimizin üzerinde de büyük emeği vardır, gençlerimizin de kültüre ve sanata, fikirlerine önem vererek üstadı örnek almalarını diliyorum” dedi.

Gecede Başkan Develioğlu, “Zindandan Mehmet’e Mektup” ve “Canım İstanbul” şiirlerini okurken, başkan yardımcıları Hikmet.Tekiroğlu “Karacaahmet”, İsmail Hakkı Özhan “Ben”, Zeynel Yıldırım “Tohum”, Yakup Dalkılıç “Beklenen” isimli şiirlerini okudular.

Necip Fazıl Kısakürek’in talebelerinden Rıfat Becseli’nin de anılarını anlattığı anma programında, “Doğumundan Vefatına Üstat Necip Fazıl Kısakürek” isimli Fotoğraf sergisi açıldı. Üstadın aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan Reis Bey isimli Tiyatro Oyunu Ekol Sahne Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Üstadın kendi sesinden “Sakarya Türküsü” isimli şiirinin de dinlendiği gecede ayrıca üstadın bestelenmiş eserleri Sanatçı Mehmet Güntekin tarafından seslendirildi.

Öte yandan anma programında, Bahçelievler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler arası Şiir Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi

Mustafa Holoğlu-Kenthaber/Bahçelievler
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:10:12
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 11:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?