23
Mayıs
2024
Perşembe
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bu meclis, büyüklere parmak ısırttı

Türkiye’nin ilk Çocuk Meclisi, büyüklere parmak ısırtıyor. Bahçelievler Çocuk Meclisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk toplantıda aldığı kararı, başarıyla uygulayarak, doğudaki kardeşlerine yardım gönderdi.

Meclisin aldığı karar uyarınca, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Akocak Köyüne kitap, kırtasiye ve giysi yardımı kararı alan Bahçelievler Belediyesi Çocuk Meclisi, kararını uygulayan Çocuk Meclisi Başkanı Gülsün Sarıateş, “Çok kısa zaman dilimi içinde aldığımız kararları uyguladık. Akocak Köyü öğrencilerini Bayram öncesi sevindirmek istedik… İstedik ki, Bayramı da sömestr tatilini de öğrencilerin, kardeşlerinden gelen kıyafetlerle geçirsinler. Arkadaşlarımızla birlikte topladığımız 36 kolilik yardım paketini, kargo ile kendilerine gönderiyoruz” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Çocuklarımız, Türkiye’nin gerçeklerini her zaman ve her yerde söylüyorlar. Şimdi de aynı gerçeği, kardeşlerini düşünerek gerçekleştirdiler. Ülkemizin bir ucu Hakkari’de ki kardeşlerini düşündüler. Yardım topladılar. Ve kardeşlerini sevindirmek istediler. Biz de kendilerine destek verdik. Çocuk Meclisimiz, Türkiye’nin neresinde sorun varsa, kendi çabalarıyla o sorunun üzerine gitmeye kararlılar. Bu kararları nedeniyle Çocuk Meclisimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Diğer yandan Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan yardım kolileri Varan Kargo’nun sponsorluğunda Hakkari-Yüksekova Akocak Köyüne gönderildi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 12:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?