24
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çanakkale mahşeri Bahçelievler'de

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 90.Yılı Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı (İSEGEV) tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fikret Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İSEGEV Vakfı Genel Müdürü Necmettin Üçyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerem Yılmaz yönetimindeki Bahçelievler Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Çanakkale Savaşı’nı dramatize eden “Çanakkale Mahşeri” isimli iki perdelik oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra Çanakkale Mahşeri kitabının da yazarı olan Gazeteci-Yazar Mehmet Niyazi Özdemir’in tarihin akışını değiştiren Çanakkale Savaşı’nın nedenleri, başlama süreci ve Zafer hakkındaki konuşmasının ardından Çanakkale Şiirleri okundu. Kutlama programı Grup Enderun Ensemble eşliğinde solist İlker Burak Kalay’ın seslendirdiği Çanakkale ve Kahramanlık Türküleri konserinin ardından sona erdi.

Öte yandan anma programının ardından Çanakkale Zaferi’nin 90. Yılı anısına İSEGEV Vakfı tarafından hazırlanan İstiklal Madalyası’nı sembolize eden hatıra madalyalar da izleyicilere dağıtıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 10:31:18
Güncelleme :24 Mart 2005 Perşembe 10:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?