22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çocuk Meclisi faaliyete geçti

Bahçelievler Belediyesi Çocuk Meclisi bugün düzenlenen törenle açıldı. Her ay toplanacak olan Çocuk Meclisinin ilk toplantısında Meclis geçici başkanlığına Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsün Sarıateş seçildi.

İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan Çocuk Meclisi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Bahçelievler’imizde artık çocuklarımıza ait Çocuk Meclisimiz de bugünden itibaren vardır. Çocuktan al haberi, gibi toplumsal yaşamımızın sorunlarını, çözümlerini çocuklarımızla birlikte ortak kararlar alarak hizmete çevireceğiz. Bahçelievler’imizde kentsel dönüşümün programını yaparken halkımızın, çocuklarımızın yüzlerini de, yüreklerini de güldüreceğiz demiştik. Toplumsal dayanışmaya, birliğe, yardımlaşmaya sivil kurumlarla birlikte demokratik katılımla ve kurumsal anlamda açılıma, her türlü desteği verdiğimizin çok güzel bir örneği olan Çocuk Meclisimizle Bahçelievler’imizin geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

Her ay toplanacak olan Çocuk Meclisinin ilk toplantısında Meclis geçici başkanlığına Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsün Sarıateş seçilerek ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesinde oluşturulacak Çocuk Meclisinde Bahçelievler’i temsil edecek öğrenciler belirlendi.

Çocuk Meclisinin ilk toplantısına İl Milli Eğitim Müdür yrd.cısı Şenol Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ve Çocuk Meclisi Gönüllü Koordinatörü, Tiyatrocu İsmail Yeşilbağ’da katıldı

Öte yandan Bahçelievler Çocuk Meclisi ilk oturumunda, Hakkari Yüksekova ilçesine bağlı Akocak köyünün 80 kişilik ilköğretim okulundan yapılan çağrıya kulak vererek kendilerine kitap, kırtasiye ve giysi yardımı kampanyası başlatma kararı aldı.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 11:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?