20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çocuklar Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı

Bahçelievler Kudret Saraçoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, İnsan Hakları Günü’nü şiirlerle, tiyatro oyunlarıyla ve türkülerle kutladılar.

Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde slayt gösterilerinin yapıldığı toplantıda çocuklar, savaşların durdurulmasını, terörün bitmesini ve tüm Dünya’da çocukların haklarının mutlaka korunmasının güvence altına alınmasını istediler.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu konuşmasında, “İnsan haklarının korunmasının mutlaka eğitimle sağlanacağını çocukların da insan haklarından yararlanabilmeleri için eğitim ve öğretimde sürekli yaygınlaştırılmasının gereğine değindi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’da yaptığı konuşmada, “Sevgi her şeyin temelidir, yaşamın tohumu ve çimentosudur. Biz insanlar olarak çocuklarımızın da bu sevgi tohumlarıyla dünyamızda yaşamı çocuklarımıza sevgiyle sunabiliriz. Politikacılar, insan merkezli, sevgi merkezli siyaseti yönetimlerine mutlaka taşımalı ve her şeyin temeli olan sevgi tohumlarını insanımızın mutluluğu için içimizde yeşertmeyi sürdürmeliyiz” dedi.

Belediye Başkan yardımcıları, Okul Müdür ve Öğretmenleri ile çok sayıda izleyicin de katıldığı kutlama programında yapılan konuşmalar ve slayt gösterisinin ardından öğrenciler şiirler okudular, insan hakları konulu kısa skeçler sundular, şarkılar söylediler.

Öte yandan bilindiği gibi bu yıl 56.’sı kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü, ilk kez 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanmasından ardından bildirgeyi onaylayan ülkeler tarafından kutlanmaya başlanmıştır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 10:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?