22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre Mitingi, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Mitingin ardından dağıtılan çiçeklerden almak isteyen bazı çocuklar, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

Bahçelievler Talatpaşa Caddesi’nde gerçekleşen miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mitinge, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Büyükşehir Başkan Vekili İdris Güllüce, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, öğretmenler ve yaklaşık 10 bin öğrenci katıldı. Bakan Pepe, öğrencilerin coşkulu gösterileriyle karşılandı.

Öğrencilerin hazırladığı folklor gösterileri ve oyunlar sergilendi. Ardından bir konuşma yapan Bakan Pepe, "İleride daha düzenli bir çevrenin bizi beklediğine inanıyorum. Ama daha tedbirli olmamız gerek. Bizde devlet olarak, sivil toplum örgütleri olarak temiz çevrenin gereğini yapıyoruz. Ama sizler tarafından desteklenmedikçe, bu şuuru çocuklarımıza aşılamadıkça ülkemizin geleceğinden çevre açısından endişe ediyorum. 1 litre yağ, 1 milyon suyu kirletiyor. Çevremizde bulunan deniz ve göllerde çocuklarımız yüzüyor. Ülkemiz dünya ülkeleri arasındaki çevre düzenlemesi arasında en temiz ülkeler arasında yer alıyor. Bunu muhafaza etmemiz gerek" dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, özellikle sanayicilere seslenerek, "Çevremizi temiz tutmamız gerekiyor. Tabii ki ülkemizin sanayisi gelişmeli; ancak sanayi gelişirken çevrenin korunmasına dikkat etmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Develioğlu, Bakan Pepe’ye günün anısına bir plaket verdi. Mitingin ardından çiçek dağıtımı sırasında çocuklar arasında izdiham yaşandı. Çocukların bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Bazıları da kamyonete tırmanmak için kendilerini tehlikeye attı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:35:37
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 18:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?