18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

En iyi gıda anne sütü

Bahçelievler Belediyesi ve Anne Bebek Çocuk Dergisi işbirliği ile düzenlenen 0-2 Yaş Bebek, Çocuk Beslenmesi Semineri Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sağlıklı Gelecek için Sağlıklı Nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığı eğitim seminerinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Karahasanoğlu tarafından annelere, başta anne sütünün önemi olmak üzere çocuk beslenmesi ve sağlığı konularında çeşitli bilgiler verildi.

Annelerin yanı sıra babaların da yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Dr. Özlem Karahasanoğlu, "Bebeklere doğumlarından sonra ilk altı ay anne sütü dışında besin verilmemeli. Çünkü anne sütü, bebeği % 100 beslemesinin yanında tüm hastalıklardan koruma özelliği ile de bebeğin ilk aşısı gibidir. Yetişkin insanlar sadece yaşamak için beslenirken bebekler hem yaşamak, hem de büyümek için beslenmek zorundadırlar. Fakat ülkemizde yanlış bir şekilde anne-babalar çocuklarının şişman olmasını istiyorlar, oysa şişman bebek sağlıklı bebek değildir" dedi.
Ülkemizde 0-2 yaş arası bebek ölüm oranının binde 28 ile bir hayli yüksek olduğuna değinen Dr. Karahasanoğlu, altı aydan sonra da takviye besinlerle bilinçli bir şekilde bebek beslenmesinin yapılması gerektiğini söyledi. Daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden seminer sonrasında anne-babalar memnuniyetlerini ifade ederek bu türlü eğitici seminerlerin devam etmesini istediler
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 06:00:44
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 18:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?