19
Mayıs
2024
Pazar
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

En mutlu gününü hastanede kutladı

Atatürk'ün elinden diplomasını alan ve ilk kadın öğretmenlerden olan 94 yaşındaki Refet Angın, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tedavi gördüğü hastanede kutladı. 

Angın, kendisini ziyarete gelen öğrencileri ise sedye üzerinde karşıladı. 

Bahçelievler Özel Hizmet Hastanesi'nde tedavi altına alınan ilk kadın öğretmenlerden Refet Angın için hastanede tören düzenlendi. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törene Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Bahçelievler İlçe Emniyet 

Müdürü Mustafa İncebay ve öğrenciler katıldı. İstanbul 1. Ordu Komutalığı'na bağlı bir albay ve yüzbaşıda hastaneye gelerek Refet Angın'a çiçek verip Öğretmenler Günü'nü kutladı. Refet Argın'ın 1952 yılında Balıkesir'de öğretmen okulundan öğrencisi olan Necmettin Bağcı da hocasını böyle bir günde yalnız bırakmayarak hastanede ziyaret etti. 

Kötüleşen durumu nedeniyle gelen ziyaretçileri sedye üzerinde karşılayan Argın, nefes darlığı nedeniyle de solunum cihazına bağlı olarak törene katıldı. Öğretmenler Günü dolayısıyla Hizmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, Refet Argın'a bir plaket verdi. Erk, Refet Argın'ın sağlık durumu hakkında da bilgi vererek, "Nefes darlığı yanında akut problemi var. Yaklaşık 3 senedir hastanemize tedavi gelip, gidiyor. Son zamanlarda durumu biraz daha ağır olduğu için hastanemize kalmak istedi. Hafızası bazen gelip gidiyor. Hafızası yerine geldiği zaman bize Atatürk ile anılarını anlatıyor" dedi. 

Daha sonra Argın kendisi için hazırlanan pastayı yanındaki hemşirelerin yardımıyla kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?