18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Fidanlar onlarla birlikte büyüyecek

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun da katıldığı Ağaç Dikme Şöleni Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Bahçelievler Kampusu içerisinde bulunan Şeyh Zayed Çocuk Yuvası Sitesi bahçesinde gerçekleşti.

Yüzlerce kimsesiz çocuğun katıldığı fidan dikiminde konuşan Başkan Osman Develioğlu bir Çin atasözünü örmek vererek, “Bir yıllık varlık istersek buğday ekmeyi, on yıllık varlık istersek ağaç dikmeyi, yüz yıllık varlık istersek insan yetiştirmeyi öğütleyen atasözündeki gibi , bizler de tüm yatırımlarımızı geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza yapıyoruz. Biliyoruz ki ağaç diken insan kendisinden başkasını da sevdiğini gösterir. Bu gün burada diktiğimiz fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek ve özlenen, istenen, beklenen çevre güzellikleri hepimizin ortak çalışmasıyla gerçekleşecektir” dedi.

Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumunun 7-12 yaş gurubundaki çocuklar da, “Başkanımızın bu güzel çalışmasını bizlerle birlikte paylaşmasına çok sevindik. Büyüdüğümüzde hepimizin birer ağacı olacak ve diliyoruz ki bir gün diktiğimiz fidanlar ağaç olduğunda dalları altında dinleneceğiz” dediler…

Yapraklı ağaç cinsinden olan çınar, ıhlamur, dışbudak, akasya ve iğne yapraklılar cinsinden; leylandi, fıstık çamı, mazı ve sedir ağacı türü, boyları 1,5 ila, 3,5 mt. arasında olan 3 yaşındaki fidanların dikildiği törene Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fevzi Yırtık, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı.
Öte yandan ağaç-fidan dikiminde 10 aylık dönemde 10 bin adet fidan dikimiyle birlikte 150 bin adet bodur bitki ve çiçek dikiminin Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gerçekleştirildiği bildirildi.
KENTHABER
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 10:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrim IP: 78.184.203.xxx Tarih : 24.01.2009 23:33:43

ben de fidanlar ekilirken oradaydım fidanların hiçbiri yok ortada söktüler