18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gurur veren ödül

Merkezi İtalya’da bulunan Torsanlorenzo Vakfı tarafından Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na Uluslararası Çevre Ödülü verildi.

Bölgesel dönüşüm projeleri kapsamında peyzaj tasarımı, Rehabilitasyon, restorasyon ve doğal çevrenin iyileştirilmesi çalışmaları, Kentsel çevrenin yeşillendirilmesi, Kentsel mekânlarda meydanlar, yerleşim birimleri ve kentsel parklar gibi yeşil alanların tasarlanması ve Kent ve çevresindeki alanlarda özel bahçeler ve parkların tasarlanması konularında uluslararası anlamda başarılı bulunan projeleri ödüllendiren Torsanlorenzo Vakfı, bu yıl ki prestij ödülünü (“Premio Prestigio”) Bir yıllık çalışmalarını değerlendirdiği, çevre ve yeşil dokuya verdiği değerden dolayı Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na layık gördü…

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Kurumu), UIA, (Uluslararası Mimarlar Birliği), EFLA, (Uluslararası Pejzaj Mimarları Birliği) ve ilgili bir çok Uluslararası kurum tarafından da desteklenen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya projeleriyle katılan bir çok ülke arasından, Fransa, Almanya, Dubai, Malta, Güney Amerika, İtalya, Belçika, Rusya, Afrika, Şili ve Türkiye ödülleri paylaştılar.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’mizin uluslararası başarılara yerel yönetimler anlamında da imza atması ülkemizi sevindirmiştir. Bu ödülün anlamı, aynı zamanda çağdaş kentleşmenin uluslararası normlarda değer kazanması anlamına gelmektedir. Biz bu başarıları, hizmetlerimizin daha iyi, daha güzel olması anlamında, üretime hız katan teşvikler olarak görüyoruz. Ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Develioğlu’na ödülü Vakıf yetkilileri tarafından, 7 Mayıs tarihinde İtalya San Lorenzo Kenti Torsanlorenzo Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ve çeşitli ülkelerden Bilim Adamları ve çok sayıda seçkin davetlinin hazır bulunduğu törende takdim edildi…

Başkan Develioğlu, Türkiye’ye dönüşünde Atatürk Havalimanında Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Bahçelievler’li tarafından karşılandı.
Mustafa Holoğlu-Kenthaber/Bahçelievler
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 10:44:56
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?