22
Mayıs
2024
Çarşamba
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hasta okulu açıldı

Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Tıp Fakültesi işbirliği ile gerçekleşen Hasta Okulu Bahçelievler’de açıldı. Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde açılan Hasta Okulunda, Hasta Okulu öğrencilerini oluşturan vatandaşlara konuşan İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Sedat Özkan, “Stressiz yaşamayı öğrenmenin yolu, eşine, çocuklarına, işine ve yaşama aşık olmaktır. Çevresine, kentine, bulunduğu sosyal mekana mutluluk saçan insanın, beyin yapısı bozulmaz. Aksine, stres yapan, işinden rahatsız olan, huzursuz olan, kendine yaşamı ve çevreyi dar eden beyin yorulur ve kısa sürede tükenir, beynin bitmesi demek, vücudun da hemen iflas etmesi demektir. Oysa yaşama Aşk’la bağlanmalıyız. Aşksız yaşam olmaz, düşünülemez…”dedi.

Hasta okulu projesi sorumlusu Prof. Dr. M. Şükrü Sever’de yaptığı konuşmada, “Hasta Okulunu 7 yıldır İstanbul Üniversitesi olarak kendi bünyemizde yürütüyorduk. Ama Bahçelievler Belediyesinin ısrarıyla, halkımıza bu hizmeti getirmek istedik ve halkımızı da sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirelim istedik. Artık insanlarımızın başvuracakları Hasta Okullarının ilkini Bahçelievler’imize kazandırdık” diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da açılış töreninde yaptığı konuşmada, “İnsanlar sağlıklarını kaybetmeden, sağlıklı yaşamlarını güçlendirmeliler. Hasta Okulu öğrencisi olmamak en güzeli ama, sağlıklı yaşarken bin nefesin bedelinin ödenemez olduğunu da asla unutmamalıyız. İstanbul Üniversitesinin Bahçelievler halkına verdiği içten isteğe de özellikle halkımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 10:44:19
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 10:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?