17
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Haydi evlenecekler okula!

Toplu düğünle evlenecek çiftlere Evlilik Okulu’nda ilk derste konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu, “Biz modern sağdıçlık yapıyoruz” dedi…

Bahçelievler Belediyesinin organize ettiği toplu düğünle dünya evine girecek 30 çift için Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Evlilik Okulu’ Green Park Otel’de verilen derslerle başladı. Evlilik Okulu’nun dün gerçekleştirilen ilk dersinde kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından çiftlere Kişisel Özgüven Geliştirme, Görgü ve Zarafet dersi verildi.

Evlilik Okulu’nun ilk dersine katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu evlenecek çiftlere hitaben yaptığı konuşmada, “Belediye park yapmak, yol yapmak zorundadır. Bunlar zaten asli görevlerimiz. Biz bunların dışında ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde sosyal belediyecilik anlayışını uygulamaya koyduk. Biz şehri taş duvarlardan oluşan bir yerin ötesinde insanların yaşadığı bir yer olarak görüyoruz. İnsanlarımızın çektikleri sıkıntıların giderilmesiyle ilgili çalışmalara başladık. Bu bağlamda gerçekleştireceğimiz toplu düğün organizasyonumuzda bunlardan birisidir. Sizler evliliğe ilk adımlarınızı birkaç gün sonra atacaksınız” dedi.

Başkan Develioğlu, “Önemli olan bu yuvanın bir ömür boyu sürmesidir. Aşk paylaşılarak büyür. Sevgi karşılıklıdır. Yoksa o aşk olmaktan çıkar. Tek taraflı olursa onun adı tahakküm olur. Evlilik Okulu uygulamamızla, evlilikte karşılaşılacak olan sorunlarla mücadele etmenin en önemli yolu olan bilgiyi vermeyi amaçladık. Anadolu’da uygulanan bir geleneği şehirde şekil değiştirerek gerçekleştirdik. Kısaca bizim yaptığımıza modern sağdıçlık da diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan ise verdiği derste “Evlilikle birlikte birden her şeyin değişeceğini zannetmeyin. Değiştirmeye de çalışmayın. Eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız sadece kendinizi değiştirin. Eşinizi değiştirmek istediğinizde problemler ve çatışmalar da başlıyor. Kendinizle ve çevrenizle barışık olmalısınız” dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 14:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?