18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İnternet siteli camiin açılışı yapıldı

Temeli 1994’te atılan Küba Camii, İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsmail İpek, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Muhlis Aydın, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Yusuf Gül ve kalabalık bir halk topululuğunun katılımı ile açıldı.

Yenibosna Merkez Mahallesi İsfahan Sokak’taki Kuba Camii açılış töreninde konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu “Temel atma töreninde vatandaş olarak bulunduğum Kuba Camii’nin açılışında da Belediye Başkanı olarak bulunmaktan onur duyuyorum. Mabedlerimize ve yapılan tüm eserlere sahip çıkalım. Külliye niteliğindeki bu camii, bahçesi ile, sosyal birimleri ile çevre halkına büyük hizmetlerde bulunacaktır” dedi.
İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsmail İpek de yaptığı konuşmada “Camiler, Allah’ın evi ve inananların dua ettiği, biraraya geldiği huzur mekanlarıdır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından camii, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İstanbul İl Müftü Yardımcısı İsmail İpek, İlçe Müftüsü Muhlis Aydın, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Yusuf Gül, ASKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Külünk, Sena Vakfı Başkanı Muhittin Can, Bahçelievler Eski Belediye Başkanı Saffet Bulut tarafından dualarla açıldı, ilk Cuma namazı eda edildi.

Kuba Camii açılışında İstanbul Mehtaran takımı katılımcılara konser verirken, Camii İmamı Mahmut Karakış tarafından kurulan ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan www.kubacami.com adresinden de canlı olarak internetten yayınlandı.

Bünyesinde kütüphane, şadırvanlar, banyolar, gasilhane ve morgu bulunan Küba Camii, avlusu ile birlikte 4000m²’lik alan üzerine inşaa edildi. Taban alanı 1080m² olan 3 katlı camide aynı anda 2500 kişi namaz kılabiliyor. Cuma günleri bu sayı 4000’e ulaşıyor.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 00:40:58
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 10:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ebru dündar IP: 78.183.32.xxx Tarih : 30.06.2008 13:34:11

kuba camiye senelerdir gidiyorum. ve çok seviyorum etkinlikleri çok güzel ben orada kurana geçtim orayı hiç 1 camiyle değişmem.