18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul: 'Efsane Vali' Yazıcıoğlu Bahçelievler'de ölümsüzleşti...

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu ölümsüzleşti. Kocasinan-Mahmutbey güzergahında çalışmaları süren 300 metre uzunluğundaki İstanbul'un en büyük alt geçidine Behçelievler Belediyesi tarafından ismi verilen efsane Vali Recep Yazıcıoğlu için Fatih Kısaparmak türkü besteledi, oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Vali Recep Yazıcıoğlu Düşünce ve Girişim Derneği'ni kurdu.
Cumhuriyet tarihinin en renkli devlet adamı simalarından biri olan Recep Yazıcıoğlu, uygulamaları ile olduğu kadar sosyal faaliyetleriyle sürekli gündemdeydi. Yazıcıoğlu, sık sık jet - ski ve su kayağı, rafting yapıyor, yamaç paraşütüyle atlayıp, dağlara tırmanıyordu. Kentte tedbili kıyafet denetleme yaptığı için "4. Murat" lakabı takılan Denizli Valisi Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003'de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Ankara İbn-i Sina Hastanesi'ne yatırılan Yazıcıoğlu, kazadan iki gün sonra bitkisel hayata girdi. Vali Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003'de Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nde vefat etti.
Hizmetleri ve renkli kişiliği ile Türk halkının gönlünde taht kuran Recep Yazıcıoğlu, İstanbul'un en büyük alt geçidine verilen ismi, türküsü ve derneğiyle ölümsüzleşti. Bahçelievler Belediyesi, Türkiye'nin çok sevdiği Recep Yazıcıoğlu'nun ismini İstanbul'un en büyük alt geçidi olarak inşa edilen Kocasinan - Mahmutbey güzergahında çalışmaları süren 300 metre uzunluğundaki alt geçide verdi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun bölgemizdeki ve İstanbul'umuzda ki en büyük alt geçide isminin verilmesi, halkımızı mutlu etmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş da inşaat ile ilgili olarak, Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi'nin en kısa zaman içinde İstanbul'a ve Bahçelievler'imize kazandırılacağını müjdelemiştir" dedi.
iha-istanbul
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 12:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?