23
Mayıs
2024
Perşembe
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kaçak yapılarda yıkım başladı

MuBahçelievler Belediyesi imara aykırı olarak ruhsatsız yapılan ve depremde risk taşıyan binaları yıkmaya başladı.
Belediye imar müdürlüğü yıkım ekipleri, ilk olarak Cumhuriyet mahallesi Ballıca sokak 3 numarada bulunan ve 1997 yılında kaçak olarak yapılan Ahmet Tunalı ve hissedarlarına ait iki katlı inşaatı yıktılar.

Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı alınan ruhsatsız bina yapım tekniği ve kullanılan malzeme bakımından çevreye can ve mal güvenliği açısından da tehlike saçıyordu.

Bahçelievler’de 20 bin civarında yapı olduğunu ifade eden Bahçelievler Belediye başkan yardımcısı İsmail Hakkı Özhan bunlardan bir çoğunun imar mevzuatına aykırı olarak ruhsatsız ve kaçak yapılmış binalar olduğunu, bu yapıların aynı zamanda olası bir depremde de yıkılma riski taşıdığını ifade etti.

Bahçelievler’de 1 yıl içinde 800 adet inşaat ruhsatı verdiklerini kaydeden İsmail Hakkı Özhan, bunun da 6 bin adet imar mevzuatına ve şehir estetiğine uygun, hepsinden önemlisi depreme dayanıklı konut imal edildiği anlamına geldiğini ifade etti.

Bahçelievler’de imar disiplinini sağlamayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bahçelievler’imizi adına yakışır ilçe yapmak hedefimiz doğrultusunda Belediye Encümenince yıkım kararı alınmış mevzuata aykırı ve deprem riski taşıyan binaların boş olanlarının yıkımına başladık. İlçemizde kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşümün en hızlı gerçekleştiği ilçe olan Bahçelievler’imizi kaçak yapılardan arındırarak yeni imal edilecek binaların da insanımıza yakışır, çevreye saygılı ve şehir estetiğine uygun olarak yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Mustafa Holoğlu - Kenthaber / Bahçelievler
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 10:49:22
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 10:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?