18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kaldırım işgaline taviz yok

Bahçelievler Belediyesini ziyaret eden bir grup Oto galerici esnafı dinleyen, Bahçelievler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi, İstanbul Valiliği’nin uygulaması ve 31.12.2004’te yasallaşan Yeni Belediyeler Kanunu çerçevesinde 5281 sayılı Gelirler Yasası gereğince, Kaldırım İşgalinden alınacak harçlar konusundaki uygulamaların, Bahçelievler’de titizlikle uygulandığını belirtti.

Hiçbir kişi ve kuruma karşı olmadıklarını, ticari yaşama, yasaların tüm gücü ile destek verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu “Uygulamada gördüğümüz sosyoekonomik alt ve üst harç limitlerini de mutlaka kaldırım işgalleriyle mücadelemize taviz vermeden yeniden, Belediye Meclisimizce görüşülerek çözüm getireceğiz” dedi.

Oto galerici esnafının, kaldırım işgalleri konusundaki sorunlarını bildiklerini belirten Başkan Tekiroğlu, “Yasaların bize verdiği tüm hakları esnafımızın gelişmesi ve kalkınması için sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Öte yandan oto galerici esnafı Bahçelievler Belediyesi’nin kaldırım işgalleri ile ilgili mücadelesini haklı gördüklerini, işgaliye harçlarının belediyemiz meclisince düzeltileceğine sevindiklerini belirttiler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Mart 2005 Çarşamba 17:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?