23
Mayıs
2024
Perşembe
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kanlı infaz patron için işlenmiş

Bahçelievler Yenibosna’da dün akşam saatlerinde sokak ortasında işlenen cinayetin sırrı çözüldü. Katil zanlısı Erdal Rişvan’ın, patronunun gözaltına alınmasına neden olduğu gerekçesiyle Ahmet Kaya’yı vurarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Yenibosna Fatih Caddesi’nde yürüyen Ahmet Kaya (35), uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetten yaklaşık 1 saat sonra yakalanan katil zanlısı Erdal Rişvan’ın (24) verdiği ifadeler olayı aydınlattı.

Rişvan’ın ifadesinde, Turan Gündoğdu’ya ait otoparkta çalıştığını belirterek, "Patronum ve Ahmet Kaya, 1 Mayıs’ta kavga etmişlerdi. Bu sırada kullandıkları silahın ateş alması sonucu Turan Gündoğdu’nun eşi bacağından yaralandı. Yapılan inceleme sonucunda, ateş alan silahın patronuma ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine patronum gözaltına alındı. Bu duruma çok sinirlendim" dediği öğrenildi.

Patronunun gözaltına alınması üzerine Ahmet Kaya’yı takibe alan genç, yanına aldığı silahla Kaya’yı dün akşam Fatih Caddesi üzerinde durdurdu. Kısa süren tartışmanın ardından Rişvan, silahını çekerek Kaya’yı vurdu. Kaya hayatını kaybederken, kayıplara karışan Erdal Rişvan, olaydan kısa bir süre sonra yakalandı.

Karakoldaki sorguları tamamlanan Turan Gündoğdu ve Erdal Rişvan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:32:37
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?