18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kocasinan'ın galibi Gökhan Arıcı

Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından 11 yıldan bu yana geleneksel olarak gerçekleştirilen Kocasinan Yağlı Güreşlerinin 12’incisi Bahçelievler Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bahçesindeki güreş çayırında gerçekleşti.

Belediye Başkanlığının önünden güreşlerin yapılacağı alana kadar İstanbul Mehter Takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, güreşçiler ve çok sayıda güreş sever, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Okunan duaların ardından başlayan 12. Geleneksel Kocasinan Yağlı Güreşleri’nde, tarihi Kırkpınar güreşlerinde güreşen başpehlivanların yanı sıra 9 kategoride yaklaşık 520 pehlivan kispet giydi.

Her yıl çok sayıda Ata sporuna gönül veren güreş sever tarafından ilgiyle izlenen Kocasinan Yağlı Güreşleri’nin bu yıl da kıran kırana geçti.

Güreşlere Belediye Başkanı Osman .Develioğlu’nun yanı sıra Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz, , AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fikret Erdem, siyasi parti temsilcileri, Kırkpınar Güreş Ağası Adem Tüysüz’ün yanı sıra çeşitli illerden gelen güreş ağaları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Final güreşinde 2004 Avrupa Şampiyonu ve Atina Olimpiyatları üçüncüsü Aydın Polatçı ile karşı karşıya gelen geçen yılın da Kocasinan Başpehlivanı Gökhan Arıcı, kıran kırana geçen mücadele sonucunda puanlama ile rakibini yenerek 12. Kocasinan Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Güreşlerin en centilmen sporcusu Erkan Karakaya, en teknik güreşçi Mustafa Boztaş, en iyi peşrev çeken ise Mehmet Bayram seçildi.

Öte yandan toplam 35 bin YTL para ödülünün dağıtıldığı Kocasinan Güreşlerinde, yapılan ağalık açık artırması sonucunda bu yılın da ağası olan İşadamı ve İl Genel Meclisi Üyesi Necati Göksu, 85 Bin YTL’ye gelecek yıl yapılacak olan Kocasinan Güreşlerinin de güreş ağası oldu.

Toplu Sonuçlar:
Minik (1) birincisi : Burak Emre Tatlı
Minik (2) birincisi : İsmet Doğan
Teşvik birincisi :Ali Doğan
Tozkoparan birincisi : Samet Taştan
Deste birincisi : Hayrullah Özalp
Küçük Orta birincisi : Mecit Yıldırım
Büyük Orta birincisi : Erkan Mete
Baş Altı birincisi : Mustafa Bayram
Başpehlivan : Gökhan Arıcı

Mustafa Holoğlu / Kenthaber / Bahçelievler
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 14:09:01
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 14:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadettin yavuz IP: 78.179.245.xxx Tarih : 25.06.2011 15:25:03

yağlı güreşata sporumuz izmitli pehlivanlardan en centilmen ödülü ve k orta finalinde güreşip 2 olan Erkan karakaya yı tebrik ediyorum ahlaklı pehlivan başarıların devamını diliyorum güreşlerin yapılmasınında her yıl aynı güzellikte olmasının diliyorum