20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Satıcılara kameralı takip

Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bursa Mahallesi'nde yaptığı ortak operasyon, suçu delillendirme adına son yılların en sıra dışı görüntülerine sahne oldu.

Genellikle üzerlerinde uyuşturucu yakalanınca içici olduklarını söyleyen sokak satıcıları, bu kez kameralarla saniye saniye görüntülenerek yakalandı. 170 satıcının yakalandığı operasyonda polis Gaziosmanpaşa'ya adeta çıkarma yaptı.

İstanbul'daki sokak satıcılarının uyuşturucu temin ettikleri ve ellerindeki uyuşturucuyu sakladıkları önde gelen merkezlerden biri olan Bursa Mahallesi, film gibi bir operasyona sahne oldu. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timlerinin verdiği destekle ilçe emniyet birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda helikopter ve Çevik Kuvvet güçleri de etkin şekilde kullanıldı. Çalışmalarda 170 sokak satıcısı yakalandı. Zanlıların saklandıkları evlerin ve bulundukları mekanların didik didik arandığı operasyonda polis, suçu delillendirmek için zanlıların görüşmelerini önceden kameralarla kaydetti. Polisin teşhisli çalışmasının ardından zanlılardan 70'i uyuşturucu satışı sırasında görüntülü, pazarlık diyalogları da sesli olarak saniye saniye kaydedildi. Cumartesi günü akşam saaat 16.00 sularında başlayıp 22.00 civarında tamamlanan operasyon kapsamında 10 binin üzerinde uyuşturucu hap ile yaklaşık 10 kilogram civarında esrar ele geçirildi.

Daha önce de aynı bölgede defalarca operasyon yapan narkotik ekipleri, çok sayıda sokak satıcısını gözaltına alıp sorgusunun ardından delil yetersizliğinden serbest bırakmak durumunda kalmıştı. Son operasyonda teknolojik imkanlardan yararlanan uzman ekipler, satıcıların her birini yakın mesafelerden ya da alıcı kılığındaki polislerin üzerine yerleştirilen gizli minyatür kameralarla görüntülemeyi başardı. Görüntülerde zanlıların alıcılarla uyuşturucunun niteliği, miktarı ve değeri üzerine yaptıkları konuşmalar yer aldı.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mahalle giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet birimleri de muhtemel mukavemet ve güç kullanımı ihtimaline binaen hazır bekletildi. Aynı anda mahallenin birçok farklı noktasına giren narkotik timlerinden kaçmaya çalışan zanlılar helikopterle takip edildi. Operasyon gece saatlerinde de helikopterin projektör ışığında devam etti. Yaklaşık bin polisin katıldığı operasyonda, İstanbul'daki sokak satıcılarına uyuşturucu dağıtan uyuşturucu toptancılarının da gözaltına alınanlar arasında bulunduğu belirtildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?