18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tavukçu Deresi ıslah çalışmaları başladı

Bahçelievler'de sürekli sel baskınlarına yol açan tavukçu deresi'nin ıslahı için start verildi. Islah çalışmaları kapsamında bazı binalar da yıkılıyor. Törenle yapılan yıkım çalışmalarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da katıldı.

Develioğlu,  "Tavukçu Deresinin ıslah çalışmasını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımıza halkımız adına teşekkür ediyoruz".

Bahçelievler Tevfik Fikret caddesi üzerinde bulunan ve Tavukçu Deresinin ıslahı için gerekli olan 22 binanın istimlak edilerek yıkım çalışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun katılımıyla başladı.

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden Tavukçu Deresinin ıslah çalışmalarına, kangren olan bu sorunumuza çare olan ve çözüm getiren, destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza halkımız adına teşekkür ediyoruz. 5 etaptan oluşan istimlak çalışmalarını sürdürürken herkesle helalleşmeyi görevlerimizin temeli olarak alıyoruz. Tavukçu Deresinin ıslahı ile Bahçelievler'imizin de Şirinevler'imizin de kaderi daha mutlu ve daha modern yaşam standartlarına, kent standartlarına kavuşmak olacaktır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'da yaptığı konuşmada, "Siyasete iki temel neden için girilir, ya ideal için ya menfaat için. Bizim İstanbul'da yolumuz hizmet yoludur. İdeal Yoludur. Biz bu yola hizmet için bu ideale baş koyduk. Bahçelievler'imizin temel dere yatağı sorununu da Alibeyköy'deki gibi çözmeye başladık. Hiç kimseyi alt üst gelir grubu diye ayırmadan halkımızın mutluluğu için hizmet yolumuzda devam ederken Bahçelievler'imizde de Bahçelievler Belediye Başkanımızın dediği gibi herkesle helalleşerek istimlaklerimizi yapıyoruz ve çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz" dedi.

Öte yandan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu Bahçelievler halkı adına Başkan Topbaş'a teşekkür plaketi sundu. Daha sonra başkanlar Kocasinan'da yapımı süren Tavukçu Deresi üzerindeki köprülü kavşak inşaatını incelediler ve Yenibosna Yıldırım Beyazıt caddesindeki esnafları ziyaret ettiler.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 05:57:57
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYKUT KÖSE IP: 85.99.255.xxx Tarih : 29.07.2005 09:51:42
Öncelikle emek cerdiğiniz bu site ve haberden dolayı size teşekkür eder çalışmalarınızın devanımı dilerim. Ben haberde sözü geçen tavukcu deresinin, üst geçit inşaatının yapıldığı aydınlıyurt sitesinde oturmaktayım. Yapılan üst geçit çalışmasını taktirle karşılıyorum. Oturduğumuz mevki itibari ile çevre sorunlarımız büyük hemen sitenin karşısında bulunan şantiye alanı olarak tanımlaya bileceğim neüdüğü belirsiz toz ve topraktan geçilmeyen çevreye ve insanlara büyük zararı olduğunu düşündüğüm o toprak sağanında ıslahının yapılıp oranın yeil alana çevrilmesini gönülden istiyorum. Bu dileklerimi bir çok çevre sakinide benimle paylaşmakta, taktir edersinizki türk halkı olarak bazı şeylere tepki göstermekte herzaman geç kalmakta ve kendimizi ifade etme sorunu yaşamaktayız, sizlerin aracılığıyla ordaki pis alanın enkısa zamanda çevreye kazandırmaçalışmalarının başlatılması için sorumlu mercilere isteklerimizi bildirir ve aracı olursanız size minnettar kalırım, teşekkür eder güzel haberlerinizin devamını dilerim.İyi çalışmalar.