23
Mayıs
2024
Perşembe
BAHÇELİEVLER - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ukraynalı güzellerden başkana ilginç hediye

Ukrayna Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi öğrencileri Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu ziyaret ettiler.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki Eğitim işbirliği ve dostluk anlaşmaları çerçevesinde Türkiye’nin Odesa Başkonsolosluğunun girişimleriyle Türkiye’deki çeşitli Üniversitelerin davetlisi olarak gerçekleştirdikleri Türkiye gezisi kapsamında İstanbul’a gelen 23 kişilik öğrenci kafilesi Yerel Yöneticilerle de tanışma fırsatı buldu.

Bu kapsamda Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun makamında gerçekleşen ziyaret sırasında öğrenciler Başkan Develioğlu’dan Türkiye, İstanbul ve Yerel Yönetimin işleyişi hakkında bilgi aldılar. Öğrenim gördükleri üniversitede yabancı dil olarak Türkçe eğitim alan öğrencilerin ziyareti esnasında tercümana gerek olmaksızın tüm konuşmalar Türkçe yapıldı. Öğrencilere hitaben konuşan Başkan Develioğlu; “Maalesef günümüzde toplumlar, milletler birbirlerini çok iyi tanımıyorlar. Tanıma fırsatı bulan toplumlar gelecekte resmi ve ticari anlamda daha iyi ilişkiler kurma imkanı bulacaklardır. Bu gün buraya ülkemizi tanımak için gelen öğrencilerin gezisi de meyvelerini ülkelerine döndükten yıllar sonra verecek ve her biri birer diplomat veya başka önemli alanlarda meslek sahibi olacak bu gençler burada edindikleri olumlu izlenimler ve burada kurdukları dostluklar neticesinde ülkemizle daha iyi ilişkiler içinde olacaklar” dedi.

Başkan Develioğlu’na daha sonra misafir öğrenciler adına 3. sınıf öğrencisi Alla Didur tarafından Ukrayna geleneğinde gücün sembolü olan ve “Bulova” ismi verilen bir Topuz hediye edildi. Başkan Develioğlu da öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

Misafir olarak geldikleri ülkemizde kalacakları on beş gün içerisinde öğrenciler İstanbul’un yanı sıra, İzmir, Bursa, Manisa, Kuşadası, Pamukkale ve Antalya’yı gezerek hem Türkçe pratik yapacaklar, hem de Türkiye’yi, Türk kültürünü ve insanını daha iyi tanıma imkanı bulacaklar.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2005 Cumartesi 16:41:35
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?