17
Mayıs
2024
Cuma
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bakırköy Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi açıldı

Türkiye’de ilk kez kimsesi olmayan veya bakıma muhtaç zihinsel ve bedensel engellilere yatılı bakım hizmeti verecek olan ’’Bakırköy Özürlüler Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’’, Devlet Bakanı Güldal Akşit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Eski Bakanlardan Hasan Gemici ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde; İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, Başkan Kadir Topbaş’ın Eşi Özleyiş Topbaş, Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış ’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.


Bakırköy Osmaniye’deki merkezin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, hayatın verdiği yoğun program içinde sıkıntısı olan bazı insanların engelli vatandaşları hatırlanamayabildiğine dikkat çekerek, gelişen dünyada özellikle engellileri de dikkate alacak kent yaşamının ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere yeni açılan rehabilitasyon merkezi ölçeğinde birer merkez yaptırma sözü de verdi.

Bakan Akşit’ten Başkan Topbaş’a teşekkür...

Törende konuşan Devlet Bakanı Güldal Akşit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, ’’Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere bu ölçekte birer merkez yaptırma’’ sözünden dolayı teşekkür etti.



Öncelikli hedeflerinin bu hizmetlerin valilik, il özel idaresi ve yerel yönetimlere devri olduğunu ve bu konuda yasa çalışmalarının bulunduğunu anlatan Güldal Akşit, ’’Sayın Belediye Başkanı, bunun en güzel örneğini verdiği sözle sergiledi. Bunun sadece kağıt üzerinde kalmayacağını gösterdi. Bu bir örnek olmalı’’ dedi.

Devlet, sivil toplum ve halkın katkısıyla yapılan tesiste emeği geçen herkese teşekkür eden Akşit, bu tür yerlerin ancak elbirliği ve gönül birliğiyle hareket edilmesi halinde gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Bakan Akşit, belediye başkanlarının gayretleriyle bu gibi tesislerin sayısının giderek artacağını da ifade ederek, buranın örnek olmasını diledi.

Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da, bu tesisle büyük bir hayallerini gerçekleştirdiklerini anlatarak, ’’Yıllardır özürlülerin sorunlarını dile getirirken, kimsesi olmayan ya da özürlü çocuğu bulunan ailelerin dramlarına şahit olduk. Aileler, kendilerine bir şey olduğu zaman çocuklarının ne olacağını bilemiyorlardı. Engellilere yönelik ilk kez böyle bir merkez açılıyor’’ dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre, Türkiye’de 7 milyon engelli insanın bulunduğuna, trafik kazaları ve akraba evliliklerinin ise giderek bu sayıyı artırdığına dikkat çekti.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış da, ’’Türkiye’de engellilerin önündeki engellerin ortadan kaldırılacağını ve artık ülkenin özürlüleri ’ötekiler’ olarak algılamayacağını’’ söyledi. Barış, İstanbul’da özürlüler kreşinin faaliyete geçeceğini de kaydetti. Eski Bakanlardan Hasan Gemici de, ’’sorunun çözümü için işbirliğinin önemine’’ işaret etti.

Bakırköy Belediyesi, Omurilik Felçlileri Derneği, Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi ve SHÇEK işbirliğiyle yaptırılan merkezde, 21’i zihinsel olmak üzere 42 engelliye yatılı bakım hizmeti verilecek. SHÇEK tarafından yönetilecek merkezde, aile danışma, eğitim odaları, yemekhane, kafeterya, spor salonu ve terapi üniteleri yer

alıyor. Merkezde, günde 150 kişiye rehabilitasyon ve terapi hizmeti verilecek. İstanbul dışından tedavi için gelenler de, geçici barınma için burada kalabilecek.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 08:38:03
Güncelleme :23 Aralık 2004 Perşembe 08:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAHAR AYDIN IP: 88.247.109.xxx Tarih : 24.07.2008 12:17:17

hayırlı olsun El sanatları öğretlenliği mezunuyum.kendi mesleğimde sizlerin arasında olmak isterim.