16
Mayıs
2024
Perşembe
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bakırköy'de hanutçu mücadelesi

İstanbul'da yaygın olan hanutçuluk, halkın ve turistlerin şikayetlerine sebep oluyor.


Bakırköy Kaymakamlığı, çığırtkanlık yaparak satış yapan ve gürültü kirliliğine sebep olarak çevreyi rahatsız eden işyerlerine kapatma cezası verdi. Resmî uyarıları dikkate almayan iki balıkçı ve bir dönerciye üç gün kapama cezası verildi.

Bakırköy Kaymakamlığı, çığırtkanlık yapsın diye hanutçu çalıştıran işyerlerine karşı denetimleri sıkılaştırdı. Bakırköy Kaymakamlığı Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, hanutçu çalıştıran işyerlerine gürültü kirliliğine sebep oldukları ve çevreyi rahatsız ettikleri için tebligat gönderdi ve iki hafta süre verdi. Yapılan denetimlerde uyarıları dikkate almadığı tespit edilen üç işyerine kaymakamlık tarafından üç gün kapatma cezası verildi. Çevre Koruma ekipleri, belediye zabıta ekipleri ve polis memurları ile birlikte kapatma cezası verilen iki balıkçı ve bir dönerciyi mühürledi.

Gürültü kirliliğine karşı mücadelenin devam edeceğini belirten Kaymakam Dursun Ali Şahin, "Fazla satış yapmak için çığırtkanlık yapan hanutçulara ve bu kişileri çalıştıran işyerlerine göz açtırmayacağız. Çevre koruma ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürecek. Yasal uyarıları dikkate almayan işyerlerine kapama cezası vermeye devam edeceğiz." dedi. Bakırköy'ün her yönüyle göz dolduran bir ilçe olduğunu ifade eden Kaymakam Şahin, şehrin görüntüsünü bozan tabelalara da çekidüzen verilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nin birlikte çalışma başlattıklarını söyledi.

Mükremin Albayrak/ zaman
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 11:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?