18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bakırköy'de hırsızlar güvenlik kamerasından saniye saniye görüntülendi

Bakırköy’de bir bilgisayar firmasını sabaha karşı soyan 4 hırsız, işyerinde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. İşyerinde bulunan güvenlik kamerasından habersiz sabah saatlerinde kepenkleri keserek, vitrinde bulunan ve piyasa değeri 30 bin dolar olan dizüstü bilgisayar ve dijital fotoğraf makinelerini alan şahıslar kayıplara karıştı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakırköy’de bulunan ve Mahmut Rahim’in sahibi olduğu "Milenyum Computer" isimli bilgisayar firması, kimliği belirsiz 4 şahıs tarafından sabah saatlerinde soyuldu. Bilgisayar firmasının kepenklerini kestikten sonra vitrinde bulunan 30 bin dolar değerindeki bilgisayar ve fotoğraf makinelerini alan hırsızlar işyerinde bulunan güvenlik kamerasının farkına varamadı. İşyerinde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen hırsızlar, çaldıkları elektronik eşyaları bir minibüse doldurduktan sonra kayıplara karıştı.

Olay üzerine işyerine gelen Mahmut Rahim, dükkanının soyulduğunu görünce şok oldu. Rahim, "Dükkanım bundan önce de soyulmuştu. Hırsızlar dükkana gelerek kısa bir süre içerisinde 30 bin dolar değerinde eşya alarak kayıplara karışmışlar. Güvenlik kamerasına ve alarma aldırmadan işlerini halletmişler ve gitmişler. Yetkili kurumların artık bu tür hırsızlık olaylarına karşı önlem almaları gerekir" dedi.

Hırsızlığın meydana geldiği işlerinde inceleme yapan polis, güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Hırsızların yakalanması için polis, güvenlik kamerası görüntülerinden robot resim çıkartarak soruşturmayı derinleştirmeyi amaçlıyor.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 14:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berber IP: 94.122.210.xxx Tarih : 21.02.2009 15:02:18

benimde  bakırköyde  dükkanım  var  kartaltepe    mahalasinde   bir   gün  burada   kalıyordum  ve  hırsızlar   girmiş  yanımda   ki  cantamı  nobook   bilgisayarımı   lcd    televziyonumu   almışlar  şubat 11   2009da çantamdaki   iki   araç  ruhasatı  ehliyetim ve  iki  araç anahtarım   vardı  eski  anahtarları   iptal  ettrdim  şimndi  ruhsat  çıkarmaya  çalişiyorum  ruhsat  olay  yeri  inceleme  geldi  rapor  tuttu   ben  ruhsat çıkarmaya   gittğimde  evraklarımın bilgisayara   girmedği  için   karakol ruhsatı   alamyorum emniyet  müdürlüğü  rapor  tutrduğun  karakola   git  ve bilgisayara    girsinler dedi  geldim  akarakola   söyledim  okadar  polisten  bir  tanesi  böle   bişi   duymadıklarını  söeldiler tekrar  emeniyet  müdrlüğüne  gittim  oradan  gene   git  orada   bilgisayara   girdinmen  gerekiyor  dediler hadi    başima  daha   önce   böle  bişi  gelememş  sade   bir  vatandaş  olarak   bilmiyorum  ama(kihbi)nin  ne  olduğunu  onlarda   duymamş öle  uğraşıyoz  işte  madem  bilgisayara  kayıt   etmiyorlar  dememekki   olayı  ört  bas  edyorlar