20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bakırköy'e kongre ve alışveriş merkezi

Bakırköy İlçesinde bulunan Çınar, Crowne Plaza, Holiday Inn otellerinden sonra Dünya Ticaret Merkezi arsasında bulunan CNR Fuar alanı içinde MNG tarafından inşaatına başlanan 560 yataklı beş yıldızlı, 720 yataklı dört yıldızlı otellerin yanısıra yirmi beş bin m2 alana kurulacak 3 bin kişi kapasiteli Kongre Sarayı ve alışveriş merkezi ve Bakırköy Merkezindeki Uzman İnşaat A.Ş.ye ait arsada 240 yataklı 4 yıldızlı otel inşaatına başlanıyor


Aynı alanda 9 sinema,1 tiyatro ve 500 kişilik çok amaçlı konferans salonlarının bulunacağı alışveriş merkezi inşaatı ile ilgili hafriyat çalışmaları başlatıldı. Flyinn, Town Center Carousel’den sonra Osmaniye ile Ataköy girişinde Carrefour alışveriş merkezleri bittiğinde Bakırköy, İstanbul’un vazgeçilmez Turizm, Alışveriş ve Konge Merkezi olacak.Aynı alanda 9 sinema,1 tiyatro ve 500 kişilik çok amaçlı konferans salonlarının bulunacağı alışveriş merkezi inşaatı ile ilgili hafriyat çalışmaları başlatıldı.
 
Bakırköy yeni yatırımlarla Turizm, Kongre ve Alışveriş Merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 3 kıtayı birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük havaalanının Bakırköy İlçesi sınırları içerisinde olması, 0-2 (eski 0-5) karayolunun İlçenin kuzey sınırını teşkil etmesi, Sahil yolu avantajı ve deniz yolu ile de ulaşım imkanlarının bulunması yanısıra Türkiye’nin 5 çıpalı Marinasınında Bakırköy’de bulunması Bakırköy’ü Türkiye’nin parlayan yıldızı yapıyor.

Bu özelliklere sahip Bakırköy yerli ve yabancı yatırımcıların tercih ettiği bir ilçe. Geçtiğimiz günlerde mevcutlara ilave olarak MNG’nin Dünya Ticaret Merkezi arsası içerisinde başlattığı 4 ve 5 yıldızlı iki otel, Kongre merkezi çalışmaları sürerken, Bakırköy’ün merkezinde bulunan ve Uzman Ticaret ve İnşaat A.Ş. firmasına ait arazi üzerinde 4 yıldızlı otel ve Alışveriş merkezinin temelinin atılacağı açıklandı.

Turizm ve Ticaret amaçlı Bakırköy Centre adını alacak alışveriş ve yaşam merkezinde 2200 araçlık otopark, alışveriş mekanları, sinemalar, Tiyatro Salonu 500 kişilik konferas salonu bulunacak.

Ataköygazetesi
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 15:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?