23
Mayıs
2024
Perşembe
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çağdaş sanat festivali

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Sporcu Sokak’ta “Çağdaş Sanat Festivali” düzenledi. Bakırköy’de farklı disiplinlerde sanatsal çalışmalar yapan 10 farklı sanat merkezinin katıldığı festivalde konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilçenin çağdaş ve sanata düşkün bir kent olduğunu hatırlattı.

Erzen, “Bakırköylü yurttaşlar sanatseverdir. Amacımız Bakırköy’deki sanatsal etkinliklerin nitelikli olarak artmasını sağlamaktır” diye konuştu. Bakırköylülerin ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı festivalin küratörlüğünü üstlenen Ressam Reyhani Akan, organizasyonun Türkiye’de ve uluslar arası platformda önemli kültür-sanat olayları arasında yer almasını hedeflediklerini belirtti. Akan, “Amacımız güncel sanatı galerilerin dışına taşıyarak, halk ile buluşmasını ve gerektiğinde izleyiciyi performansa dahil ederek, sanatçı - sanat eseri - izleyici üçgenini birbirine daha da yakınlaştırmaktır” dedi.

Festival, saat 14:00’de Reyhani Akan’ın Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği performans gösterisiyle başladı. Ardından festivale katılan sanatçılar, Belediye Meclis üyeleri ve yurttaşlarla birlikte festivalin gerçekleştirildiği Sporcu Sokağa kadar yürüyerek festivale katıldı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 00:44:42
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 15:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?