27
Mayıs
2024
Pazertesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Çin protestosu

Çin'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Bakırköy Meydanı'nda toplanan bir grup, eylem yaptı.

Çin'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Uygur Türkleri için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı ve dualar okundu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Doğu Türkistan Gençlik ve Kültür Derneği Basın Yayın Sorumlusu Kürşat Dönmez, "Çin yönetimi insan haklarını hiçe sayarak gelen tepkilere rağmen tutukluların idam edileceğini açıklamıştır. Lütfen katil Çin devletinin mallarını alarak zulme ortak olmayınız. Sağlıksız Çin mallarını protesto ederek Doğu Türkistan'ın bu haklı mücadelesine destek verin.

Çin işgal ettiği bu topraklara 'Sincan' adını vermiştir, bunun anlamı 'yeni kazanılmış topraklar' demektir. Bu toprakların adı 'Sincan' değil Doğu Türkistan'dır. Bu gerçeğe rağmen bazı medya kuruluşlarında Doğu Türkistan olan Müslüman Uygur Türklerinin yurduna Çinliler gibi 'Sincan' denilmesi bizleri son derece üzmektedir. Bu medya organlarını açıkça uyarıyoruz. Gerekirse Çin Başkonsolosluğu'nda yaptığımız protestoların aynısını bu basın kuruluşlarının binalarının önünde de devam ettiririz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup sloganlar attı. Ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayrakları olan göstericiler, olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?