18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Erzen'den tüm okullara arıtma tesisi

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy’deki 44 okula su arıtma tesisi kurdu. Ataköy Cumhuriyet Lisesi’nde düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı Ali Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Bakırköy Kaymakamı Hasan Bağcı ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen katıldı.

İlçedeki 44 okula 657 bin YTL yatırımla su arıtma cihazı tesisi kurduklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Erzen, “Çocuklarımız en değerli varlıklarımızdır. Bu tesisleri kurmamıza yasalar izin vermiyordu. Hatta Bakırköy’deki mahalli idarelerden de destek göremedik. Ancak, valimizin desteğiyle bu sorunu da aşarak, yetki aldık. Sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz. Maalesef okullarımızdaki su depolarının durumu çocuklarımızın sağlıklı su içmesine izin vermiyordu. Bugün simgesel açılışını yaptığımız su arıtma tesislerinden, çocuklarımız aylardır temiz su içiyor. Bizim yaşamadığımız gelecekte çocuklarımız bizim mesajlarımızı iletecekler. O yüzden çocuklarımız çok önemli. Biz Bakırköy Belediyesi olarak bir ilke imza attık ve bunun da devamı gelecek” dedi.

Başkan Erzen, konuşmasının sonunda bu hizmeti neden İSKİ değil de Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı şeklinde dedikodular yapıldığını belirterek, “Maalesef çağdaş kafa yapısına ulaşmamış insanlar, her yerde olduğu gibi Bakırköy’de de var. Birer deniz yıldızı olarak gördüğümüz çocuklarımıza bu örümcek kafalılara rağmen hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol su arıtma tesisinin açılışını yaptı ve öğrenci tuvaletinden akan musluk suyunu içti.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 06:07:50
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 15:04:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?