20
Mayıs
2024
Pazertesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Florya 'da ki yağma Bakırköy Kaymakamı'nı görevinden etti

Seçim öncesinde şantiyeye dönen Florya'daki yağmaya seyirci kalmayan Bakırköy'ün eski kaymakamı Kadri Öner, 3.5 yılda dört kez görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul'un lüks semtleri Florya, Yeşilköy ve Yeşilyurt'taki kaçak katlar, Bakırköy kaymakamının da başına dert açtı. Eski Kaymakam Kadri Öner, kaçak ve ruhsatsız binalarla uğraştığı için 3.5 yılda dört defa görevinden uzaklaştırıldığını söyledi.

GERİ DÖNECEĞİM

Bakırköy'e 1998 yılında kaymakam olarak atanan Öner, ilçedeki kaçak inşaat yapılaşmasının aslında yeni olmadığını anlattı. Kendisine gelen ihbarlar üzerine özellikle Florya'daki inşaatların evraklarını tek tek inceleyen Öner, Bakırköy Belediyesi'nden görevini yapmasını istedi. Dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır'ın da kaçak inşaatların engellenmesi konusunun üzerinde durmasıyla Florya'da 28 imara aykırı bina mühürlendi. Kaymakam Kadri Öner, kaçak ve imarsız yüzbinlerce dolar değerindeki binalara ve müteahhitlere savaş açtı.

Mücadelesi sırasında üç kez görevinden alınan Öner, inşaatların mühürlenmesini sağladıktan sonra bu kez de kendini Çankırı Vali Yardımcısı olarak Bakırköy'e çok uzak bir yerde buldu. Oysa Kaymakam Öner'in Bakırköy'de görevini tamamlamasına iki yıl daha vardı. Halen Çankırı'da görev yapan Öner, başına gelenlerin, kaçak inşaatlara karşı başlattığı mücadeleden kaynaklandığını belirterek, 'Benim vicdanım rahat. Çok sayıda inşaatı mühürlettim. Ama yıkma yetkisi belediyenin elinde. Her tayinimde mahkeme kararıyla görevime döndüm. Bu kez de mahkemenin vereceği kararı bekliyorum' diye konuştu.

akşam
Yayın Tarihi : 9 Mart 2004 Salı 15:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?