18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Hastane yangında 5 hasta yaralandı

İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Adli Psikiyatri bölümde dün gece yarısı yangın çıktı. Yangında, 1’i ağır toplam 5 hasta yaralandı.

Alınan bilgiye göre, hastanenin Adli Psikiyatri bölümünde bulunan yemekhanede saat 01.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın, hastalar arasında korkuya neden olurken, hastanede büyük panik yaşandı. Bazı hastalar kendi imkanlarıyla dışarıya çıkarken içeride kalan hastalardan 1’i ağır olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralananlar, sağlık görevlileri tarafından dışarı çıkarılarak ambulansla başka hastanelere gönderildi. Dumandan etkilenen hastalara da zehirlenmeyi önlemek için yoğurt dağıtıldı.

Görevinden bir süre önce istifa eden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Musa Tosun, yangının ardından olay yerine geldi. İtfaiyeden bilgi alan Tosun, "Burası 22 hastanın tedavi gördüğü, 16. koğuş. Burada bulunan hastalarımız ’Adli vakalardan dolayı bize gönderilen suçlulardır. Yangın, muhtemelen koğuşun yatak bölümünde söndürülmemiş sigaradan başlayıp daha sonra da yemekhanedeki bölüme sıçramış. Hastalarımızdan sadece bir tanesinin durumu ağır. Durumu ağır olan hastamızı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk ettik" dedi.

Bu arada, hastalar arasında bulunan "Rambo" lakaplı Fenerbahçeli bir taraftar, çıkan yangını Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında aldığı yenilgiye bağladı.

Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 12:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?