19
Mayıs
2024
Pazar
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

İstanbul-Bakırköy: 'Son Tango Operasyonu' yargılamaları başladı

"Matador Operasyonu" kapsamında yakalanan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye olduktan kısa bir süre sonra "Son Tango Operasyonu" kapsamında Türkiye’de yakalanan Urfi Çetinkaya ile 12 adamının, "Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak ve imal etmek" suçundan yargılanmalarına başlandı.

İstanbul 2 No’lu DGM’de görülen davanın ilk duruşmasına, Urfi Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 2’si tutuksuz olmak üzere, toplam 13 sanık ile sanık avukatları katıldı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, Urfi Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında, "Teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak ve imal etmek" suçlarından 30 yıldan 60 yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

Uyuşturucu yapmakta kullanılan "asit anhidrat" adlı maddeyi aldığı iddia edilen tutuklu sanık Veysel Canan için ise, "uyuşturucu madde yapılacağını bilerek satmak" suçundan görevsizlik kararı verilerek, dosyası Bakırköy Adliyesi’ne gönderildi. Uyuşturucu maddelerin Silivri’de Damandıra köy evinde ve Rize’de Seslidere Köyü’ndeki çiftlik evinde imal edildiği belirtildi. Ayrıca iddianamede, Damandıra Köyü’ndeki çiftlik evinde bulunan ve uyuşturucu yapımında kullanılan "asit anhidrat" adlı maddenin Veysel Canan tarafından alındığı belirtilirken, her iki çiftlik evinde de uyuşturucu madde yapımında kullanılan araç ve gereçlere rastlanıldığı ifade edildi.

Urfi Çetinkaya ve 12 adamının yakalandığı "Son Tango Operasyonu"nda 505 kilo eroin, 163 kilo baz morfin, 98 kilo afyon sakızı ele geçirilmiş, uyuşturucuların bir kısmının Türkiye, bir kısmının da İngiltere, Hollanda ve İspanya’ya götürüleceği ortaya çıkmıştı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2004 Çarşamba 12:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?