30
Mayıs
2024
Perşembe
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kimsesiz çucuklar 'Sevgi Evi'ne

Bakırköy Kaymakamlığı'nın hazırladığı proje kapsamında 06-12 yaş arasındaki kimsesiz 10 çocuk, oluşturulan 'Sevgi Evi'ne yerleştirilecek.

Kaymakamlık tarafından kiralanan ve hazırlanan iki dairede kalacak çocukların bakımı için gece ve gündüz bakıcı anne bulunacak.

Bahçelievler Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret eden Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, çocukların günlük yaşamlarının her gün aynı olmasından etkilenince Sevgi Evi projesiyle ilgili İstanbul Valiliği ile görüştü. İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Bakırköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanan protokolle yurtta kalan 10 çocuğun Sevgi Evi'ne yerleştirilmesine karar verildi. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından giderleri karşılanacak iki daire kiralandı. Dairelerin hayırsever vatandaşların katkılarıyla döşendiğini belirten Kaymakam Dursun Ali Şahin, "İnşallah kısa süre içinde üçüncü daireyi de kiralayıp beş çocuğa daha sıcak yuva imkanı sağlayacağız." dedi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün belirleyeceği yaşları 6-12 arasında değişen 10 çocuğun bu dairelerde yaşayacağını vurgulayan Şahin, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile protokol imzalayarak çocukları evlere en kısa zamanda yerleştireceklerini söyledi.

Kimsesiz 10 çocuğun bu dairelerde yaşamaya başlamasıyla birlikte yine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün görevlendireceği bakıcı anneler nöbet şeklinde burada 24 saat görev yapacaklar. Kaymakam Şahin, burada kalacak olan çocukların Bakırköy'deki bütün sosyal faaliyetlerden de yararlanacağını belirterek, "Bizler toplum olarak duygusal insanız. Çocuklarımız burada yaşamaya başladıklarında inanıyorum ki, oturacakları apartman ve civarında bulunan komşuları da onlara gerekli ilgiyi ve sevgiyi gösterecekler. Ayrıca bu çocuklarımız Bakırköy genelinde gerçekleşecek olan tüm sosyal faaliyetlerden de ücretsiz olarak yararlanacaklar." şeklinde konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 15:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilge Işık IP: 212.175.130.xxx Tarih : 4.12.2008 11:24:01

Çok güzel ve isabetli bir proje,Bakırköy Kaymakamına bu duyarlılığından dolayı sonsuz teşekkürler,ancak bu proje için yanlızca iki dairenin kiralanması ve 5 çocuğun bundan faydalanması bir o kadar acı,bütün çocukların bir an önce bu hizmetten faydalandırılması için bir saniye bile kaybetmeden çalışılmalı ve diğer belediyelerede örnek olacak proje hayata geçirilmeli,resimdeki çocukların durumu onların suçu değil,bu hepimizin ayıbı,acısı,sorumluluk hepimizin,bir vatandaş olarak üzerime düşen görevi yapmaya hazırım,insanları bedeni oluşturan hücre olarak düşünürsek,bir hücrenin hastalığının tüm bünyede kansere kadar yıkıcı etkiler yarattığı,sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesi halinde kökten çözümleride birlikte getireceği gerçeği artık bilinmeli..