18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Korsana 3 gözaltı

İstanbul’da korsan kitap ve VCD satışıyla dağıtımını yaptıkları belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 2 bin adet VCD, 600 adet korsan kitap ve değişik konuları içeren yayınlar ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Operasyon, Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından Bakırköy ve Bahçelievler’de bir işyeriyle çeşitli cadde ve sokak üzerlerinde faaliyet gösteren sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirildi. Basın Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından ilk baskın, Bahçelievler’de Toyak İş Merkezi’nin deposuna yapıldı.

Depoda yapılan aramalarda, 600 adet korsan kitaba el konuldu. Yakalanan kişilerin ifadeleri sonucu düzenlenen 2. operasyonla da, piyasaya sürülmek üzere bekletilen yaklaşık 2 bin adet korsan VCD ele geçirildi.

Olayla ilgili aralarında işyeri sahiplerinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen işyeri sahibi M.T.D ve depocu H.Ç ve U.Y.S’nin, Şirinevler’de bulunan korsan ürün satıcılarına toptan satış yaptıkları belirlendi.

Kitaplar arasında Melisa P’nin (Panarello) kaleme aldığı ve uzun süre tartışma konusu olan "Yatmadan Önce Yüz Fırça Darbesi" adlı kitabıyla, piyasaya yeni çıkan Don Brown’un "İhanet Noktası" adlı kitabı da yer alıyor.

Bugün mahkemeye sevk edilen zanlılar hakkında "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na muhalefet etmek" suçundan işlem yapıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?