19
Mayıs
2024
Pazar
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Müteahhit: İnşaat kaçak değil, yasal

Bakırköy'de inşaatı süren Bakırköy Alışveriş Merkezi'nin kaçak değil, ruhsatlı ve yasal olduğu açıklandı. İnşaatı yürüten firmalar adına yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ruhsat iptal davasının reddedildiği kaydedildi.

Şöyle denildi: "...Bakırköy Belediye Başkanlığı'ndan 15.03.2004 gün ve 1082 sayı ile yapı ruhsatı, 12.06.2006 gün ve sayılı Tadil Yapı Ruhsatı ve Temel Üstü Ruhsatı alınmıştır. İnşaat temelden itibaren bugüne kadar tüm safahatında yapı ruhsatı ve eklerine uygun olarak yapılmış ve yapılmaktadır. Yani inşaat ruhsatlıdır ve asla kaçak değildir. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın açtığı ruhsat iptal davası, 25.05.2006 tarihli kararı ile reddedilmiş, karar kesinleşmiştir. Haberde istinat edilen 05.04.2005 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından tanzim edilen tespit tutanağı inşaatla ilgili olmayıp sadece yolda izinsiz açılan tranşe ile ilgilidir." Açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin Bakırköy Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı idari davada yapı ruhsatına 'ön olur' alınmadığı, UTK/OKUME kararı bulunmadığı gerekçesiyle iptali ve yürütmesinin durdurulmasının istendiği, mahkemenin davayı reddettiği ortaya çıktı
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 13:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEZAİ ACER IP: 194.27.142.xxx Tarih : 13.04.2007 18:45:39
inşaat falan hikaye acaba bakırköy belediyesi ak partili olsaydı böyle olurmuydu bu bir örnek bakırköyle ilgili olumlu ne olursa olsun kesin mahkemede bu olayda aynı klişe b.şehir belediye bşk. sayın Kadir Topbaş ın bakırköye ve bakırköy halkına olan husumetinin belgelenmiş halidir. sebebi basit ak partinin bakırköyden oy alamaması sayın topbaş bakırköylüleri neden hakkı olan hizmetlerden mahrum burakıyorsunuz neden partizanca davranıyorsunuz bilbortlar üst geçitler yaptığınız hizmetlerle dolu bakırköyde B.Ş.B YE AİT TEK BİR TANE BİLE HİZMET YOK neden... bir vatandaş olarak soruyorum yapılacak olan bu alışveriş merkezinin kime ne zararı var şu an kötü olan görüntü modern bir görüntü haline gelecek,1500-2000 kişi aileleriyle birlikte 6000 kişi iş sahibi olup karınlarını doyuracak BU MU SİZİ RAHATSIZ EDİYOR. Yoksa Bakırköy belediye başkanı sayın Ateş Ünal ERZEN in bunu bakırköylülere deklare etmesimi. Ahmet yaptı mehmet yaptı burakın bu işleri kim yaparsa yapsın yeterki topluma faydalı şeyler yapsın. Sizin partiniz pırtınız bizi ilgilendirmiyor biz vatandaş olarak hizmet bekliyoruz.