18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Özgürlük Meydanı'nda ABD'ye lanet yağdı

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda eylem yapan Belediye-İş ve Tüm-Bel-Sen üyesi bir grup, ABD’nin Felluce’yi işgaline ve Mardin Kızıltepe’de baba-oğlun öldürülmesi olayına karşı eylem yaptı.

Öğle saatlerinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen Belediye-İş 2 No’lu Şube ve Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube üyesi yaklaşık 200 kişi, Irak işgalinin ardından giderek boyutları artan katliamların dünyanın gözü önünde tüm vahşetiyle devam ettiğini ve Filistin halkının yok edilmek istendiğini öne sürerek eylem yaptı.

Çalışma yaşamlarına yönelik saldırıların giderek artığına da dikkat çeken grup adına yapılan açıklamada, "Başta ABD emperyalizmi olmak üzere, emperyalist güçler Geniş Orta Doğu Projesi’ni hayata geçirmek için, önce Afganistan’ı ardından demokrasi getireceğini iddia ederek Irak’ı işgal etmiştir. İşgalin ardından Felluce’deki saldırılar bir soykırıma dönüşmüştür. Felluce’yi harabeye çeviren caniler, yaralılara, hatta ölülere kurşun sıkmaya devam ediyor. Emperyalizmin ülkemizdeki işbirlikçileri ve işgalin borazanlığını yapanlar, bu yaşananlardan ibret alıyorlar mı acaba? Yine Mardin Kızıltepe’de 12 yaşındaki oğlu ve babasına, Hakkari Şemdinli’de çoban Fevzi’ye, sorgusuz infazına sessiz kalanların, Felluce katliamına karşı çıkmaları ne kadar samimi olabilir. Bizler Irak işgaline, Filistin’deki katliama karşı çıkmanın tek başına yeterli olmadığını, dünyanın neresinde olursa olsun işgale, insan hakları ihlallerine, baskı ve zulme karşı çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda tüm kamuoyunu duyarlı olmaya ve birlikte duruş sergilemeye davet ediyoruz" denildi.

Polis, gösteri sırasında geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasının ardından grup, "Katil ABD, Orta Doğu’dan defol", "Irak’ta işgale değil direnişe destek", "Yargısız infaza son" ve "Irak’ta ABD terörüne hayır" şeklinde slogan atıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

istanbul
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 15:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?