19
Mayıs
2024
Pazar
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tiyatro Bakırköy'de seyredilir

Bakırköy Belediye Tiyatrosu, usta aktör ve yönetmen Turgay Kantürk ve ekibi tarafından yeni eserleri ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor. Tiyatroyu yaşatma ve sevdirme yolunda önemli bir görevi üstlenen Turgay Kantürk ve sanatçı kadrosu Bakırköy'de sanat adına çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Bir ilçe tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatrosu bu sene yine ilginç oyunlarla sevenlerinin karşısında... 

İşte Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu eserler...


BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI’NDA
2006-2007 TİYATRO SEZONU
 

Bakırköy Belediye Tiyatroları 05 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz sezonlarda seyircinin beğeniyle takip ettiği oyunların yanı sıra iki yeni yapım da Kasım ayı itibariyle BBT seyircisiyle buluşacak. Bu yapımlardan ilki usta yazar Orhan Kemal’in yazdığı Mustafa Gültekin’in oyunlaştırdığı “Tersine Dünya”. Turgay Kantürk’ ün rejisiyle oyun, müzikli, danslı eğlencesi bol bir taşlamaya dönüşüyor. Oyunda erkek ve kadın rollerinin yer değiştirdiği bir dünyada sınıf atlamak için zengin eş arayan erkekler, kısa yoldan üçkağıtçılıkla para kazanmaya çalışan serseri kadınlar gösteriliyor. Bir kenar mahallede geçen oyun toplumdaki kadın ve erkek rollerini mizahi bir üslupla tartışmaya açarken toplumsal yapıdaki çarpıklıkları da gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor. Prömiyeri 15 Kasım’da gerçekleşecek olan oyunda başlıca rollerde; Gül Onat, Levent Tülek, Nurhayat Atasoy ,Özden Çiftçi, Zeyno Eracar, Didem Germen Aydın, ve Mert Asutay yer alırken kalabalık bir genç ekip de onlara eşlik ediyor. Oyunun müzikleri Tolga Çebi’ye, koreografisi Pınar Ataer’e, dekor tasarımı Ayçın Tar’a, kostümleri ise Gönül Sipahioğlu’na ait. 

“Tersine Dünya”nın ardından prömiyer yapacak olan bir diğer yapım ise Kerstin Specht’in yazdığı Sibel Arslan Yeşilay’ın Türkçeye çevirdiği “Bir Mutfak Masalı”. Yönetmenliğini Emre Kınay’ın üstlendiği oyun Almanya'nın Franken bölgesinde geçen eğlenceli ve dokunaklı bir feminist masal. Oyunun dekor tasarımı Ali Yenel’e, kostümleri Ayçın Tar’a, dramaturgisi Sibel Arslan Yeşilay’a, müzikleri ise Tolga Çebi’ye ait. 

Haldun Taner’in yazdığı Orhan Kemal Aydın’ın yönettiği geçtiğimiz tiyatro sezonunun başarılı yapımlarından olan “Günün Adamı” seyirciyle buluşmaya devam edecek. Oyunda dürüst bir profesörün üniversiteden ayrılıp politikaya atılmasıyla hayatının nasıl bir kâbusa dönüştüğü ironik bir dille ele alınıyor. Yaşar Kemal’in ölümsüz eseri “Teneke” Müşfik Kenter rejisiyle üçüncü yılında sahnelenmeye devam edecek. Muzaffer İzgü’nün komedi oyunu “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” Burak Karaman rejisiyle bu sezon da seyirciyi güldürecek.
Bakırköy Belediye Tiyatroları seçkin çocuk oyunlarıyla küçük yaştaki izleyicileri ağırlamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk yeni çocuk oyunu Aziz Nesin’in yazdığı Emrah Eren’in yönettiği “Pırtlatan Bal”. Müzikal olarak sahneye konan “Pırtlatan Bal” bencilliğin, yoksulu görmezden gelmenin insanların başına ne dertler açacağını masalsı bir dille anlatıyor.Volker Ludwig’in “Çiçek Patron Böcek” isimli müzikli danslı çocuk oyunu Aytekin Özen’in rejisiyle sahnelenmeye devam edecek. Oyunda ailelerinden göremedikleri sevgi ve ilgiyi birbirlerinde bulan üç yalnız çocuğun başından geçen maceralar anlatıyor. 


BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI
2006 -2007 SEZONU
 

T E R S İ N E D Ü N Y A 

YAZAN :ORHAN KEMAL
YÖNETEN: TURGAY KANTÜRK
UYARLAYAN: MUSTAFA GÜLTEKİN
MÜZİK: TOLGA ÇEBİ
DEKOR: AYÇIN TAR
KOSTÜM: GÖNÜL SİPAHİOĞLU
IŞIK: MURAT İPEK
KOREOGRAFİ: PINAR ATAER
ŞARKI SÖZLERİ: TURGAY KANTÜRK – EMRAH EREN
YARDIMCI YÖNETMEN: EMRAH EREN
PERKÜSYON UYGULAMA: TOLGA ÜNALAN
TONMAISTER: BORA NAKİPOĞLU
DEKOR REALİZASYON: ÖZÜDOĞRU CİCİ
REJİ ASİSTANLARI: GÜLCE UĞURLU, DOĞACAN TAŞPINAR, FÜRUZAN AYDIN 


ROL DAĞILIMI

BİTİRİM LEYLA: GÜL ONAT
SÜLEYMAN: LEVENT TÜLEK
SARI LEMAN: NURHAYAT ATASOY
MUHASEBECİ HAYRİYE: DİĞDEM GERMEN AYDIN
PALABIYIK HASAN: MERT ASUTAY
BEKÇİ LEMAN – PATRON: ÖZDEN ÇİFTÇİ (İst. D. T.’nin izniyle)
BEKÇİ FETHİYE – BAŞGARDİYAN: ZEYNO ERACAR
KOMİSER AYTEN – NİGAR: GÜLCE UĞURLU
BAKKAL NURİYE: GÜNEŞ KOZAL EREN
CEMAL: ALİCAN YÜCESOY
İBO: ALİ RIZA KUBİLAY
BABA: MUHSİN KURTARAN
FİLİZ: TUĞÇE KILTAÇ
KES AYŞE – BEKÇİ ZALHA: FÜRUZAN AYDIN
BİÇ AYŞE: YELDA BASKIN
BEKÇİ I – SAPIK FERİDE: ESRA PAMUKÇU
BEKÇİ II: GÖRKEM ZEYNEP GÖNÜLŞEN
GARDİYAN: ŞİRİN ÇAĞLAR TAŞPINAR
ÇAYCI NURAN: GÜLRU PEKDEMİR
UVERTÜR MUZAFFER: ÖNDER BULUT
SARHOŞ GARSON: DOĞACAN TAŞPINAR
SÜNEPE TAHSİN: MEHMET RIZA LEKİ
BAMYA ZEKERİYA: TUGAY MERCAN
GENÇ ADAM: MUHAMMET ÇAKIR


MAHALLELİ / MAHKÛMLAR / İŞÇİLER / SERMAYELER:

FÜRUZAN AYDIN,YELDA BASKIN,ÖNDER BULUT,MUHAMMET ÇAKIR, GÖRKEM ZEYNEP GÖNÜLŞEN, TUĞÇE KILTAÇ , MEHMET RIZA LEKİ,TUGAY MERCAN,ESRA PAMUKÇU,GÜLRU PEKDEMİR,DOĞACAN TAŞPINAR,ŞİRİN ÇAĞLAR TAŞPINAR,ALİ RIZA KUBİLAY


Orhan Kemal’in romanından Mustafa Gültekin’in oyunlaştırdığı metin Turgay Kantürk’ün rejisiyle müzikli, danslı eğlencesi bol bir taşlamaya dönüşüyor. Oyunda erkek ve kadın rollerinin yer değiştirdiği bir dünyada sınıf atlamak için zengin eş arayan erkekler, üçkâğıtçılıkla kısa yoldan para kazanmaya çalışan serseri kadınlar gösteriliyor. Bir kenar mahallede geçen oyun, toplumdaki kadın ve erkek rollerini mizahi bir üslupla tartışmaya açarken, toplumsal yapıdaki çarpıklıkları da gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor.
Bitirim Leyla tüm mahallenin yaka silktiği ele avuca sığmaz bir serseridir. Kazara karıştığı bir kavgadan sıyrılıp eve geldiği bir gece her gece olduğu gibi naralar atarak komşuları ayağa kaldırır. Ancak bu kez diğer seferlerde olduğu kadar şanslı değildir; mahallenin bekçisine hakaretten hapishaneye atılır. Bitirim içerdeyken en büyük korkusu namuslu bir ev erkeği olan kocası ve yakışıklı oğlunun çapkın kadınların tuzağına düşmeleridir; korktuğu başına gelir. Hapishaneden çıkınca mahallesine geri döner, ancak hiçbir şey bıraktığı gibi değildir.




“GÜNÜN ADAMI”

Yazan : Haldun TANER
Yöneten : Orhan Kemal AYDIN
Dekor-Kostüm : Behlül TOR-Ayçın TAR
Müzik : Tolga ÇEBİ
I Işık :Murat İPEK
Yönetmen Yrd :Gülin VAZ,Füruzan AYDIN, Doğacan TAŞPINAR


OYUNCULAR:

Aytekin ÖZEN, Orhan K. AYDIN, Didem GERMEN AYDIN, Nurhayat ATASOY
Mert ASUTAY,Emrah EREN,Ali Rıza KUBİLAYAlican YÜCESOY,Füruzan AYDIN,
Önder BULUT,Fatih KOYUNOĞLU,Tugay MERCAN,Muhammet ÇAKIR,
Doğacan TAŞPINAR



Günün Adamı dünyanın herhangi bir ülkesinde geçer. Başarılı bir ekonomi profesörü “muhalefetteki” partiye katılma önerisi almıştır. Profesör,üniversitedeki kürsüsünü bırakmasına karşı çıkan doçentiyle, politika yaşamına atılmasını kişisel çıkarları nedeniyle isteyen ailesinin karşıt yöndeki baskılarının arasında, ikilemde kalır. Sistemsizliği bir politikacının makam odasında eleştiren yazar, hükümette bakanlık koltuğu olan bir kişiyi paravan a yapan açık gözlerin onun nüfuzundan yararlanarak nasıl büyük vurgunlar vurduğunu gözler önüne serer.


LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?

Yazan : Muzaffer İzgü
Yöneten : Burak Karaman
Dekor, Kostüm : Ayçın Tar
Müzik : Tolga Çebi Işık : Murat İpek Dramaturg : Ceren Ercan Yön. Yard : Ece Özdikici, Burak Dur

OYNAYANLAR

Ayşe Demirel
Fidan Tek Koşar
Üstün Asutay
Çetin Etili
Emre Kınay


“Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?”, kocası öldükten sonra tüm hayatını kızını evlendirmeye adayan bir annenin evlenmeye karşı direnen kızıyla giriştiği mücadeleyi mizahi bir üslupla ele alıyor. Anne kırk yaşının üstündeki kızına koca bulmak için her yolu denemektedir. Kızı bankada çalışan annenin, en büyük eğlencesi evlilik üzerine kurulu olan “reality show”ları izlemek ve internette chat yaparak kızına koca aramak.

TENEKE

YAZAN:YAŞAR KEMAL
YÖNETEN:MÜŞFİK KENTER
MÜZİK:ZÜLFÜ LİVANELİ
DEKOR KOSTÜM:AYÇIN TAR
IŞIK:MURAT İPEK
KOREOGRAFİ:MARİNA GÖKÇE
REJİ ASİSTANLARI:YELDA BASKIN,ELİF ÜRSE


OYNAYANLAR

Aytekin ÖZEN, Gürgen Öz ,Payidar TÜFEKÇİOĞLU ,Münir AKÇA,
Edip SANER,Orhan AYDIN,Nurhayat ATASOY, Nişan ŞİRİNYAN, Çetin ETİLİ,
Füruzan AYDIN,Elif ÜRSE,Yelda BASKIN, Mert ASUTAY,Fatih KOYUNOĞLU,
Alican YÜCESOY,Doğacan TAŞPINAR,

CANDARMA,CANDARMA KOMUTANI SAKA VE KÖYLÜLER
İSRAFİL KÖSE,ÖNDER BULUT,ERDOĞAN KARLI,ALİ RIZA KUBİLAY,
TUĞBA YARBAĞ,GÖZDE GÜLBAY,ALİ KİL, ULAŞ BAKIR,
TUGAY MERCAN,MUHAMMED ÇAKIR, EMRE ERSOY, FERHAT TURKAN


BİR ANADOLU KASABASINDAKİ ÇELTİK AĞALARININ YÖNETMELİKLERE KARŞI GELEREK EKTİKLERİ ÇELTİK, SITMAYA NEDEN OLUR.GENÇ KAYMAKAM İSE İDEALİST OLMASINA KARŞIN TECRÜBESİZDİR. SITMAYA TUTULAN KASABA HALKI ADINA AĞALARLA MÜCADELEYE GİRİŞİR ANCAK KASABADAN ARDINDAN TENEKE ÇALINARAK SÜRÜLÜR "TENEKE" İDEALİZM İLE BASKIN GÜÇ ARASINDAKİ MÜCADELENİN OYUNUDUR.

ÇİÇEK, PATRON VE BÖCEK
(Müzikli, danslı, 6 yaş ve üstü çocuk oyunu)

Yazan : Volker LUDWIG
Yöneten : Aytekin ÖZEN
Çeviren : Duygu ATAY
Dekor : Süha Şevket TEZEL
Kostüm : Gönül SİPAHİOĞLU
Müzik : Tolga ÇEBİ
Işık : Murat İPEK
Dramaturg : Ceren ERCAN
Reji Asistanları : Gözde GÜLBAY

OYNAYANLAR 

GÜLRU PEKDEMİR, DOĞACAN TAŞPINAR,TUGAY MERCAN ,FÜRUZAN AYDIN,
FATİH KOYUNOĞLU, ALİ RIZA KUBİLAY,ÖNDER BULUT,ERDOĞAN KARLI, ALİ KİL


Yeni bir mahalleye taşınan Çiçek kendisini yabancı ve yalnız hissettiği bu semti keşfe çıktığında, kimseciklerin kalmadığı okul bahçesinde şoförünün okuldan almayı unuttuğu yaşıtı Patron ile tanışır. Bir süre sonra da zamanının çoğunu sokakta geçiren Böcek çıkagelir. Başlangıçta bu karşılaşmadan pek de hoşlanmayan bu üçlü, kendilerinden yaşça büyük olan Testere 'nin şantajıyla birbirlerine kenetlenir. Ailelerinden göremedikleri sevgi ve ilgiyi birbirlerinde bulan bu üç yalnız çocuk sokaktaki yaşamın acımasızlığı karşısında gün geçtikçe birbirlerine bağlanır. 

Çiçek, Patron ve Böcek çocuklara okulda ya da sokakta yaşadıkları sorunlarla baş etmenin mümkün olduğunu ve yalnız olmadıklarını hatırlatıyor. Yetişkinlere ise çocukların dünyasının kapılarını aralayarak onları anlama ve onlarla doğru iletişim kurma üzerine ipuçları sunuyor.

PIRTLATAN BAL

(Müzikli,Danslı Çocuk Oyunu)

Yazan: AZİZ NESİN Müzik: TOLGA ÇEBİ
Yöneten: EMRAH EREN Işık: MURAT İPEK
Dekor: ALİ YENEL Koreograf: Pınar ATAER
Kostüm: GÖNÜL SİPAHİOĞLU Dramaturg: CEREN ERCAN
Yönetmen Yardımcıları: GÜLİN VAZ-ALİ RIZA KUBİLAY-DİLARA KARAELMAS

OYUNCULAR
ALİ RIZA KUBİLAY, ŞİRİN ÇAĞLAR TAŞPINAR,ALİ AZİZ ÇÖLOK
ALİCAN YÜCESOY, DOĞACAN TAŞPINAR, YELDA BASKIN,
GÜNEŞ KOZAL EREN,ELİF ÜRSE, FÜRUZAN AYDIN,GÜLRU PEKDEMİR,
ESRA PAMUKÇU,ALİCAN YÜCESOY,ÖNDER BULUT,TUGAY MERCAN, MUHAMMET ÇAKIR


ORKESTRA
Piyano: KIYMET BERRAK,Klarnet: EBRU SONAKIN,
Kemanlar: BURCU ÖZBAK-NİLAY KARADUMAN,Viyolonsel: ÇAĞLAYAN ÇETİN


Müzikal olarak sahneye konan “Pırtlatan Bal” bencilliğin, yoksulu görmezden gelmenin insanların başına ne dertler açacağını masalsı bir dille anlatıyor.


(GELECEK OYUN)

BİR MUTFAK MASALI

Yazan : Kertsin Specht
Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten: Emre Kınay
Dekor: Ali Yenel
Kostüm: Ayçin Tar
Dramaturji: Sibel Arslan Yeşilay
Müzik: Tolga Çebi

Oyuncular: Ayşe Demirel, Edip Saner, Elif Ürse, Ali Aziz Çölok, Emre Kınay, Defne Şener Günay, Savaş Akova

Bayan Ulla yolun sonundadır. Kocasının ölümünden beri ödeyemediği borçları yüzünden haciz memurları evi boşaltmıştır. Çocuklarının gözünde bir hizmetçiden başka bir şey değildir. Üstelik yaşadığı taşrada “Kırkını geçen bir kadın için, Filistinli bir terorist tarafından kaçırılma ihtimali, bir sevgili bulma ihtimalinden daha yüksektir”. Ölmekten başka çaresi kalmamıştır, tam aldığı uyku haplarını yutacakken sular kesilir. Bı sırada kapıdan içeri genç bir adam girer gelen “KRAL” dır. Sonra… Alman yazar Kertsin Specht’ in yazdığı ve Türkiye’ de ilk kez sahnelenecek olan “Bir Mutfak Masalı” ıssız bir kasabada geçen eğlenceli ve dokunaklı bir feminist masal


BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROLARI YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ
KASIM 2006 OYUN DÜZENİ 

1. HAFTA
02
Perşembe
20.30
“GÜNÜN ADAMI”
03
Cuma
20.30
“GÜNÜN ADAMI”
04
Cumartesi 11.00
20.30 “ÇİÇEK, PATRON VE BÖCEK”
“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?”
05
Pazar 11.00
15.30 “PIRTLATAN BAL”
“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?”
2. HAFTA
09
Perşembe
20.30
“GÜNÜN ADAMI”
11
Cumartesi 11.00
20.30 “PIRTLATAN BAL”
“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?”
12
Pazar 11.00
15.30 “ÇİÇEK, PATRON VE BÖCEK”
“TENEKE”
3. HAFTA
15
Çarşamba
20.30
“TERSİNE DÜNYA”
16
Perşembe
20.30
“TERSİNE DÜNYA”
17
Cuma
20.30
“TERSİNE DÜNYA”
18
Cumartesi 11.00
20.30 “ÇİÇEK, PATRON VE BÖCEK”
“TERSİNE DÜNYA”
19
Pazar 11.00
15.30 “PIRTLATAN BAL”
“GÜNÜN ADAMI”
4. HAFTA
22
Çarşamba
20.30
“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?”
23
Perşembe
20.30
“GÜNÜN ADAMI”
24
Cuma
20.30
“GÜNÜN ADAMI”
25
Cumartesi 11.00
20.30 “PIRTLATAN BAL”
“TERSİNE DÜNYA”
26
Pazar 11.00
15.30 “ÇİÇEK, PATRON VE BÖCEK”
“TENEKE”
5. HAFTA
29
Çarşamba
20.30
“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ?”
30
Perşembe
20.30
“GÜNÜN ADAMI” 

Turgay Kantürk kimdir

1961’de İstanbul’da doğdu. M.S.Ü. Devlet
Konservatuarı’ndan mezun oldu. İlk şiirleri 1981’de
Oluşum dergisinde yayımlandı. Sonraları Gösteri, Sanat
Olayı, Varlık, Türk Dili, Yazko Edebiyat gibi birçok
dergide yazı ve şiirleri yayımlandı. 1983’te
Hürriyet-Gösteri Dergisi’nin şiir ödüllerinde ikinci
oldu. 1991’de ilk kitabı İlk Gibi Son (Korsan
Yayıncılık) yayımlandı. Aynı yıl Behçet Necatigil Şiir
Ödülü’ne değer görüldü. 1994 ikinci kitabı Siyah Eşya
(Telos Yayıncılık) yayımlandı. 1996’da iki kitap
birden yayımladı; Şenol Yorozlu’nun desenleriyle Ay
Ay için Küçük Şeyler (Sel Yayıncılık) ve Öteki Sahne (BDS
Yayıncılık). 1997’de İlk Gibi Son’un ikinci baskısı
(Sel Yayıncılık) ve Göl Felaketleri (Noyirmiyedi
Yayıncılık) adlı şiir kitapları yayımlandı. Eski’z,
Hamlet ve No dergilerinin yayın yönetmenliğini
üstlendi. Aynı yıl ressam İbrahim Çiftçioğlu ve
tasarımcı Savaş Çekiç’le ortak Alfabe Meleği (Atölye
Yayınları) adlı çalışmayı gerçekleştirdi. 1997’de
Neş’e Erdok’un resimlerinden yola çıkarak yazdığı Düş
ve Uyku Tuzakları, 1998’de Yavuz Tanyeli’nin bir
resminden çıkarak yazdığı Gördüğüm; Kördüğüm! ve
1999’da ibrahim Çiftçioğlu’nun resimlerinden yola
çıkarak yazdığı Sis İçin Şarkı (Stil A.Ş.) adını
taşıyan metinleri ajanda olarak yayınlandı.
Sel Yayıncılık’ın şiir dizisinin ve
Noyirmiyedi Yayıncılık’ın editörlüğünü sürdürdü. Halen Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nu yönetiyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 23:17:39
Güncelleme :2 Kasım 2006 Perşembe 14:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?