23
Mayıs
2024
Perşembe
BAKIRKÖY - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Yanan binadan itfaiye kurtardı

İstanbul Bakırköy’de 4 katlı binanın garajında çıkan yangında, içerde bulunan iki otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, ameliyat geçirdiği için inemeyen bir kadını kurtarmak için uzun süre çabaladı.

Çıkan dumanlar nedeniyle üst katlarda mahsur kalanları itfaiye kurtardı. Vatandaşlar, kurtarma çalışmalarını izlemekle yetinen sağlık ekiplerine tepki gösterdi.

Basınköy Mahallesi, Vali Konağı Caddesi, Şebnem Sokak 2 numarada bulunan 4 katlı Aydınlar Apartmanı’nın garajında, dün saat 21.45 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın sırasında içerde bulunan Hüseyin Dizdar’a ait, 34 TM 829 plakalı Peugeot ve Bülent Oğuz Ergin’e ait 34 BE 336 plakalı Renault marka otomobiller yandı.
Çıkan yoğun duman nedeniyle üst katta mahsur kalan apartman sakinleri, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Bu sırada, çarşafları ucuca bağlayarak, çocuğuyla birlikte inmeye çalışan bir kadına polis ekipleri müdahale etti. Kadın ve çocuğu, balkona yanaştırılan itfaiye merdiveniyle indirildi.

Öte yandan itfaiye ekipleri, ameliyat geçirdiği için inemeyen bir kadını kurtarmak için uzun süre çabaladı. Kurtarma çalışmalarını aşağıdan izleyen ve kadına müdahale etmeyen sağlık ekipleri, vatandaşların tepkileriyle karşılaştı. Çıkan tartışmanın büyümesini, araya giren polis ekipleri önledi. Yangın sırasında sinir krizleri geçiren vatandaşlar, gözyaşlarına hakim olamadı.
Can kaybının olmadığı yangında, garaj ve yanan otomobiller kullanılamaz hale geldi. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?