18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Aaa bak deniz!...'

Onlar ilk kez doğup büyüdükleri topraklardan ayrılıyordu. Minik yürekleri heyecanla atıyordu. İstanbul’u ve denizi yalnız kitap sayfalarında ya da televizyon ekranlarında görmüşlerdi. Ama bu yıl ki 23 Nisan şenliklerini hayatlarında hiç unutamayacaklardı. Çünkü onlar kendi bayramlarını kutlamak için İstanbul daydılar.

Bayrampaşa Belediyesi’nin misafiri olarak Türkiye’nin değişik yerlerinden
gelen 200 küçük misafir, 3 günlük İstanbul gezisinin finalini boğaz gezisiyle bitirdiler. Van, Siirt, Erzurum, Rize, Diyarbakır, Kars, Edirne, Aksaray, Kırşehir, Erzincan, Antalya, Aydın, Zonguldak illerinden gelerek Bayrampaşalı ailelere konuk olan küçük misafirler, İstanbul’un tarihi mekanlarına (Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Miniatürk) gezilerin ardından 23 Nisan akşamı ise Bayrampaşa Spor Kompleksi’nde “FARUK K” konseri ve animasyon gösterileriyle eğlendiler.

Miniklerin bugün ki programında ise Boğaz turu vardı. Ama çocukların bazıları biraz endişeliydi. İlk kez deniz görecek ve tekneye bineceklerdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gelen minik konuklar; hayatlarında ilk deniz görüyorlardı. Gezi teknesine binerken ürkek davrandılar. Ama Boğaz’ın güzellikleri tüm bu endişeleri yok etti. Yaklaşık 3 saatlık Boğaz turun ardından ikinci durakları “Tatilya” oldu. Tatilya’da çocukluklarını doyasıya yaşayan minikler Türkiye’nin değişik illerden gelen diğer misafirlerle yeni dostluklar kurdular. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Bayrampaşa Belediyesinin düzenlediği çocuk şenlikleri programında bayramlarını eğlenerek ve gezerek geçiren minikler unutamayacakları güzel anılarla 24 Nisan Pazar akşamı kafileler eşliğinde yaşadıkları illere geri döndüler.





Bilgi için: 505 588 88 12 (Melek TÜRKMEN)



Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 10:08:20
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 16:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?