18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Amatör kulüpler birleşti

Bayrampaşa Belediyesi desteğiyle, ilçe genelinde faaliyet gösteren 15 amatör spor kulübü tek çatı altında toplandı.
Bayrampaşa Belediyesi'nin desteği ile Amatör spor kulüplerinin; biraraya gelmelerini sağlamak ve Türk futbolunun altyapısına sporcular yetiştirmek amacıyla kurulan "Bayrampaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği" törenle hizmete açıldı

Terazidere Spor Kompleksi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu toplumsal dayanışma için de sporun önemli bir katkısı olacağına inandığını söyledi. Türkiye'de amatör spor kulüplerinin devletin ve kamuoyunun da desteğine ihtiyacı olduğuna işaret eden Başkan Bürge, "En azından profesyonel kulüplere sağlanan destek kadar amatör kulüplere de destek sağlanması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Bayrampaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği'nin kuruluş amacının tüm spor kulüplerini bir çatı altında toplanması olduğunu kaydeden Başkan Bürge şunları söyledi: "Derneğin Bayrampaşa da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimize tesis ve maddi gelir getirecek projeleri hayata geçireceğine inanıyorum. Buradan tüm İstanbullulara seslenmek istiyorum: Gelin, Türk sporuna destek olmak adına; gençlerimizi kahvehaneler ve sokaklardan kurtarmak adına, hep birlikte amatör spor kulüplerine destek olalım. Kulüp yöneticilerimizin gayretleri, İstanbul halkının desteği ile Türk sporunda önemli mesafeler kaydedileceğini inanıyorum".

Bayrampaşa Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Mehmet kalemci ise amatör spor kulüplerinin önemine değindi. Dernek yönetimi olarak amatör spor kulüplerinin sorunlarına eğilmek ve çözüm yolları geliştirme konusunda kararlı olduklarını ifade eden Kalemci, spor kulüplerimize tesis ve maddi gelir getirecek projeleri Bayrampaşa Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçireceklerini belirtti.

Törende ayrıca; Bayrampaşa Belediyesi tarafından her yıl amatör spor kulüplerini desteklemek amacıyla yapılan spor malzeme yardımı gerçekleştirildi. Bu yıl ilçe genelinde faaliyette olan 15 Amatör Spor Kulübünün ihtiyacı olan eşofmandan formaya, futbol topundan krampona kadar yıl boyunca ihtiyacı olan tüm spor malzemeleri dağıtıldı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 09:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?