23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

B. Paşa'da Kur'an mucizesi

Bayrampaşa Belediye Başkanlığının Peygamberimiz’in (s.a.v) doğum yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği programda, Kur’an okumada dünya birincisi olan Remzi Er ile Selman Okumuş, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle, Bedirhan Gökçe ise Naat ve şiir okumalarıyla izleyicileri adeta büyüledi.

20 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilen, Bayrampaşa Kaymakamı Durmuş Gençer, İlçe Müftüsü Veysi Patır, pek çok davetli ile halkın yoğun olarak katıldığı programda izleyiciler, özellikle büyüleyici bir sese sahip olan Remzi Er’in Kur’an ziyafetine doyamadılar. Kur-an’ı Kerim tilavetleri okunurken tıklım tıklım dolu olan salon sesizliğe bürünüp, Peygamberimizin en büyük mucizesi olan Kur’an-ı Kerim’in insanları nasıl cezp ettiğini gösterdiler.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge programda yaptığı konuşmada
Bizlerin, müslümanım diyen, insanım diyen herkesin her geçen gün Hz. Peygambere, onun mesajına daha fazla ihtiyaç duyduğumuzu bilmemizin, anlamamızın şart olduğunu düşünüyorum. Çünkü o, alemlere rahmet olarak gönderildi ve kıyamete kadar da bu rahmet devam edecektir. İnsanların kendi kız çocuklarını dahi diri diri toprağa gömdüğü bir cehalet toplumu-asrı nasıl onunla saadet asrına dönüştüyse bugün dünyamızın yaşadığı her türlü karanlık-haksızlıklar ancak onunla aydınlanacaktır. Burada toplanan bu seçkin kalabalığın bunun müjdecisi olduğuna inancımı belirterek hepinizin kandilini tebrik ederek, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Programda izleyicilere günün anlamına uygun olarak barış ve sevginin evrensel semboli gül, lokum ve şerbet ikramı ile Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hediye olarak dağıtıldı.






Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 11:28:18
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 10:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?