23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

B.Paşa, destanı yerinde yaşadı

Bayrampaşa Belediyesi, tarihimizin altın sayfalarından Çanakkale Zaferi ve şehitleri anısına; Çanakkale zaferi fotoğraflarının ve harp malzemelerinin yer aldığı sergi ile Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil (sohbet), İbrahim Sadri(şiir), Esat KABAKLI (kahramanlık türküleri)’nın katıldığı anma programı düzenledi. Bayrampaşa Belediyesi, tarihimizin altın sayfalarından Çanakkale Zaferi ve şehitleri anısına; Çanakkale zaferi fotoğraflarının ve harp malzemelerinin yer aldığı sergi ile Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil (sohbet), İbrahim Sadri(şiir), Esat KABAKLI (kahramanlık türküleri)’nın katıldığı anma programı düzenledi.

Programdan sonra 15 otobüsle ilköğretim ve lise öğrencileri, belediye çalışanları, kadın ve gençlik kollarından oluşan toplam 750 kişinin katıldığı Çanakkele’ye bir gezi düzenledi.

Gezi programında; Kilitbahir Kalesi ve Namazgah Tabyası, Rumeli Mecidiyesi ve Koca Seyyid, Sargı yeri ve Şehitliği, Yahya Çavuş, Şehitler Abidesi, Kabatepe Müzesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conk Bayırı uzman rehberler eşliğinde geziye katılanlara tanıtılarak Çanakkale zaferi anlatıldı.

Sadece bizim değil, tüm dünya tarihinin şekillenmesinde önemli bir yeri olan Çanakkale zaferinde, vatan uğruna canlarını feda eden yaşları 18, 25 arasındaki Türk gençliğinin kabirleri önünde duygulu anlar yaşayan ziyaretçiler, Vatanımızı, özgürlüğümüzü ve varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ziyaret edip, dua etmelerine imkan sağlayan Bayrampaşa Belediyesine ve Başkan Hüseyin Bürge’ye teşekkür ettiler.








Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 10:48:28
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 10:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?