23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bahar telaşı

Bayrampaşa Belediyesi kent vizyonuna uygun moden ve estetik cizgilerin yer aldığı park ve yeşil alan çalışmalarıyla bahara 'merhaba' diyor.

Havaların ısınması ile birlikte sokaklara taşan halkın rahat nefes alabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, aileleri ile, piknik yapıp eğlenebilecekleri park ve yeşil alan çalışmalarıyla halkın baharın tadını doyasıya yaşamalarına imkan sağlıyor.

Suni ve doğal taşlardan inşa edilen şelale ve havuz sistemi oluşturularak suyun zihni dinlendirme özelliğinden faydalanılıyor. Çocuk oyun alanlarının zeminine plastik kaplama uygulaması yapılarak, düşmelere karşı tedbir alınıyor. Yayalar için yürüme alanları, beton üzerine ahşap kaplama oturma bankları yerleştiriliyor. Parklara aydınlatma ve otomatik sulama sistemi kuruluyor.

Ayrıca; hayvan ve insan figürleri içeren çalılar, suyu ve tabiatı simgeleyen heykeller Bayrampaşa parklarında halkın huzur ve güven içerisinde, yeşilin değişik şekilleriyle dinlenmelerine olanak sağlıyor.

Özellikle yaya yollarında andezit taşlarının arasına yapıya uygun gündüz taş görünümünde fakat gece rengarenk ışık saçan modern bir aydınlatma sistemi dikkat çekici hoş bir görünüm arzediyor.

Bayrampaşa Belediyesi ilçesinde bulunan tüm parkların bakım- onarım ve yenileme çalışmaları ile bahara 'merhaba' diyor.








Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 10:44:17
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?