23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Baymek, hastalığına çare oldu

Bayrampaşa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve hanımlara el becerisi kazandırmak üzere çeşitli branşlarda eğitim veren Baymek (Bayrampaşa Belediyesi Meslek Edindirme Kursu) kursiyerleri Belediyenin düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda; kuaförlük, ahşap rölyef, mefruşat, makine nakışı, dikiş ve el sanatları branşlarında dönüşümlü olarak kurslara katılan yaklaşık 300 hanım birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Kendi aralarında bol bol sohbet eden kursiyerlerden Fatma Vatansever ise Baymek adına yaptığı konuşmada “Bir anda işsiz kaldım ve işsizliğin vermiş olduğu psikolojik etki ile deprosyona girerek doktor tedavisi görmeye başladım. Bu tedavi Baymek kursuna başlayana kadar devam etti. Kursa başlar başlamaz kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Baymek bana çok şeyler kazandırdı. Kendime olan güvenim arttı. Yeni bir çevre ve arkadaşlar edindim. Daha da önemlisi zamanımı kendime ve çevreme fayda sağlayacak şekilde değerlendirme fırsatı buldum. Şimdi çok mutluyum" diyerek Baymek’in el becerisi kazandırmanın yanında sosyal yaşama adaptasyon sağlaması ve olumlu psikolojik yönlerinin de olduğunu ifade etti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge de bir konuşma yaparak “hanımların öğrendikleri el becerilerini; evlerinde, ailelerinde ve çevrelerinde uygulayarak, ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayan BAYMEK’in kapsamının artırılacağı ve erkelere de yönelik kurslar açılacağı müjdesini verdi.






Melek Türkmen-Kenthaber/Bayrampaşa
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 16:06:25
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 11:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?