23
Mayıs
2024
Perşembe
BAYRAMPAŞA - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediyeden 'kurban kesim kursu'

Bayrampaşa Belediyesi, B.paşa Halk Eğitim Merkezi ve B.paşa Müftülüğü işbirliği ile, Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme/Geliştirme Programı düzenliyor. Kursu bitiren vatandaşlara, belediye tarafından sertifika verilecek.

Teorik ve uygulamalı olarak 2 ayrı bölümde gerçekleştirilecek olan programın; teorik bilgiler bölümü Bayrampaşa Belediyesinde, uygulamalı eğitimin verileceği bölüm ise İ.B.B. Mezbahalar Müdürlüğünde gerçekleşecek.

Gerçekleştirilecek kursta yaklaşan kurban bayramında kurban kesimi görevini üstlenecek kasaplara kurban kesimi sırasında yaralanmalara karşı alınacak önlemler, ilkyardım ve insan sağlığı açısından alınması gereken önlemler, etlerin korunması, saklanması ve hijyenin sağlanması, hayvan sağlığı, kesim öncesi ve kesim sonrası muayenesi, çevre ve çevre bilinci gibi konularda eğitim verilecektir. İkinci bölüm olan uygulama bölümünde ise, kasabın nezaretinde kurban kesimi, kurbanın yüzülmesi teknikleri, etlerin parçalanması, etlerin ve derinin saklanması ile sakatatlarının çıkarılması, et ve kemiğin birbirinden ayrılması v.b. konularda eğitim verilecek.

Kursla ilgili detaylı program ise şöyle açıklandı:

1. Gün:
Tarih: 14 Ocak 2005, Cuma
Yer: Bayrampaşa Belediyesi 3. Kat Toplantı Salonu

2. Gün:
Tarih: 17 Ocak 2005, Pazartesi
Yer: İ.B.B. Mezbahalar Müdürlüğü
(Genç Osman Mh.Doğanbey Cd. N:94 Üçyüzlü-
Güngören/İST.)

İrtibat: 0533 649 42 71 - Melek TÜRKMEN

Melek TÜRKMEN-KENTHABER/B.PAŞA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 11:43:31
Güncelleme :14 Ocak 2005 Cuma 11:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?